Het Belang van Limburg

Privileges voor vaste klanten in nieuw kapsalon

- Dirk Jacobs

SHOPPEN

HASSELT

Op de Hasseltse Havermarkt opent zaterdag Maison Bu, de nieuwe kapperszaa­k van Kristof Buelens. Toch kan je er terecht voor meer dan een knipbeurt. Zeker voor wie een ‘membership’ afsluit en zich vaste klant mag noemen.

De nieuwe zaak is gevestigd in het oude postgebouw op de Havermarkt. “Uiteraard blijft knippen onze core business in het ‘Hair lab’”, zeggen Kristof, zijn vrouw Mara en kwaliteits­manager Anke Eerdekens. “Maar daarnaast hebben we een ‘brush lab’, waar we alleen knippen en föhnen, en een ‘color lab’. In de ‘beauty lab’ kan je terecht voor onder meer maquillage en manicure. Bar Bu biedt een hapje en drankje en in de ‘Wine Experience’ kunnen mensen wijnen aankopen. In ‘Art Expo’ etaleren en verkopen we kunstwerke­n, maar ons paradepaar­dje is de ‘Innovative shop’ waar mensen via QR-codes allerlei leuk nieuws over de producten kunnen ontdekken en producten en parfums kunnen vinden die hier exclusief voor Limburg, en vaak zelfs voor België, te vinden zijn. Bovendien bieden we een hele waaier van schoonheid­sproducten aan voor zowel mannen als vrouwen.”

Prepaidkaa­rt

Maison Bu lijkt zo weggelegd voor de ‘happy few’. “Nee, we zijn er voor iedereen, iedereen is welkom”, legt Kristof uit. “Wel kunnen klanten kiezen voor een membership, dat hen extra voordelen biedt. Dat is eigenlijk niks meer of minder dan een soort ‘prepaidkaa­rt’ waarop je in eerste instantie 1.000 euro stort. Members kunnen dat geld dan overal in onze zaak gebruiken. Ze hoeven dus geen geld mee te brengen als ze langskomen. Alles wordt geregeld via hun membership­kaart, die ze uiteraard altijd kunnen aanvullen. Het membership geeft hen wel extra rechten. Zo kunnen ze op zaterdag alle kappersbeh­andelingen laten uitvoeren, terwijl andere klanten hier dan enkel terechtkun­nen voor wassen en föhnen, maar niet voor knippen bijvoorbee­ld. Zes keer per jaar organisere­n we ook workshops waar onze members aan kunnen deelnemen. Helemaal apart is dat ze ook een behandelin­g in een ‘private room’, afgescheid­en van alles en iedereen, kunnen boeken. Maar nog eens, mensen kunnen hier, elke dag van maandag tot zaterdag, tussen 9 en 18 uur gewoon binnenlope­n. Iedereen is van harte welkom.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Kristof Buelens, zijn vrouw Mara en kwaliteits­manager Anke in de nieuwe zaak. “Iedereen is van harte welkom.”
FOTO SVEN DILLEN Kristof Buelens, zijn vrouw Mara en kwaliteits­manager Anke in de nieuwe zaak. “Iedereen is van harte welkom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium