Het Belang van Limburg

Christoff en co op rolschaats­en voor Schlagerfe­stival-spotje

- Tom Vets

HET SCHLAGERFE­STIVAL HASSELT

Pas eind maart weerklinkt opnieuw schlagermu­ziek in de Hasseltse Trixxo Arena, maar bij wijze van publieksop­warmertje werd het kruim van Vlaamse schlagerwe­reld gisteren alvast in een glitterpak­je gehesen. Onder meer Willy Sommers, Lisa Del Bo, Laura Lynn en Christoff verzamelde­n in het Aalstse Rollerland voor de opnames van een tv-spotje voor de komende glitter & glamour-editie. Het idee: iedereen in polonaise de rolschaats­piste op. En dat bezorgde meer dan één artiest kopzorgen. “Onder ons gezegd: ik kan dat niet”, bekent de Bilzense Lisa del Bo, die de rolschaats­en wijselijk aan de kant liet staan. “Als ik niet stevig op de grond sta, heb ik schrik. Ik heb in mijn hele leven zelfs nog nooit geschaatst. Ik ga het dus voorzichti­g houden. Laat anderen maar rolschaats­en, ik zal wel klaarstaan om ze op te vangen.”

Goede sfeer

Ook Willy Sommers blijkt geen krak in rolschaats­en. “Laura Lynn is er ook niet goed in. Ik ben wel een fervent skiër, maar rolschaats­en is een andere discipline. Ik zag dat Christoff behoorlijk goed overweg kan met rolschaats­en. Die heeft het meeste talent van de hele groep. Yves Segers ging al twee keer tegen de grond, dus die kan het duidelijk niet. Ik zag daarnet trouwens Luc Steeno ook een smak maken”, lacht Sommers. “Maar de sfeer onder de collega’s zit goed.” Lisa del Bo beaamt: “De mensen van de makeup kwamen al twee keer langs om te retouchere­n. Onze mascara was uitgelopen omdat we zo hard moesten lachen.”

Het is voor de zangeres de tweede keer dat ze haar opwachting maakt op het Schlagerfe­stival. “Vanochtend besefte ik dat mijn eerste en enige keer op het Schlagerfe­stival in 2013 was, exact 10 jaar geleden. Ik heb er fijne herinnerin­gen aan, want dat is niet zomaar een optreden. ‘Dit kunnen ze mij nooit meer afpakken’, dacht ik toen. Maar kijk, ik mag nog eens een keer meedoen.”

ZWANGERSCH­APSRUST

Moeder der Schlagerfe­stivals

Sommers schat dat hij op een twaalftal edities present was. “Ik was ook van de partij in het eerste jaar. Toen was dat nog maar één avond. Niemand kon goed inschatten wat het zou worden. Maar het sloeg in als een bom. Door het succes in Hasselt zijn daarna tal van dorpen en steden met schlagerfe­stivals begonnen. Maar de moeder van alle Schlagerfe­stivals is sowieso Hasselt. Mensen komen er vaak naartoe met bussen, en het feest begint al onderweg. Ik heb het al meegemaakt dat ik ze onderweg tegenkwam en ik de uitgelaten sfeer zag.”

Bezoekers kunnen zich verwachten aan de grootste hits van de artiesten. “Op zo’n evenement ben je dat verplicht aan je fans”, klinkt het nog bij de twee.

→ De 16e editie van Het Schlagerfe­stival gaat door op 24, 25 en 26 maart 2023, in de Trixxo Arena in Hasselt. Op de affiche: Willy Sommers, Lisa del Bo, Luc Steeno, Laura Lynn, Christoff, Yves Segers, Die Schnappers en De Romeo’s.

 ?? INGE KINNET
FOTO ?? Zowel Lisa del Bo als Willy Sommers erkennen dat ze er niets van bakken. “Ik zag dat Christoff wel goed overweg kan met rolschaats­en”, zegt Sommers.
INGE KINNET FOTO Zowel Lisa del Bo als Willy Sommers erkennen dat ze er niets van bakken. “Ik zag dat Christoff wel goed overweg kan met rolschaats­en”, zegt Sommers.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium