Het Belang van Limburg

Bazart covert hit Stijn Meuris én start eigen label voor Nederlands­talige muziek

- Christof Rutten

MUZIEK HASSELT Op Rock Werchter kondigde Bazart ‘brulboei’ Stijn Meuris aan als special guest. Hij zong hun cover van Monza-hit ‘Van God Los’ mee: die verschijnt vandaag als single. Meteen de eerste release op een nieuw label, waarop Bazart jong talent een kans wil geven én Belpopklas­siekers in een nieuw jasje wil uitbrengen.

Op Rock Werchter kwam Stijn Meuris Van God Los meezingen. Bazart brengt nu hun coverversi­e van die song uit. “De tekst, de kracht van de song: het is zo’n nummer waarvan ik zou willen dat ik het zelf had geschreven. Het is een popsong die ergens voor staat”, zegt frontman Mathieu Terryn. “Ik herinner me nog dat ik meteen verkocht was toen ik het nummer voor de eerste keer hoorde. Onze versie is geen exacte kopie. Je hoort er de sound van Bazart in hopen we. We hebben het gedaan met respect voor het origineel. Die iconische synthparti­j bijvoorbee­ld, die zit er nog altijd in.”

Van God Los in de versie van Bazart is de eerste release op een nieuw label dat de populaire Vlaamse popgroep heeft opgericht: Echo. “Daarop willen we niet alleen onze eigen muziek uitbrengen, Echo is er ook om nieuw, jong Nederlands­talig talent een platform te bieden. Daarnaast willen we op het label ook Nederlands­talige Belpopklas­siekers in een nieuw jasje gaan uitbrengen. Bij een jubileum van een song bijvoorbee­ld, of als we vinden dat het een verloren parel is die opnieuw gehoord moet worden. Echo is als een doorgeeflu­ik van Nederlands­talige nummers en albums die we zelf goed vinden aan een nieuw, jonger publiek dat ons kent, maar oudere bands of songs soms misschien niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium