Het Belang van Limburg

Bij de koffie

-

Hebt u nog tijd voor hobby’s?

“Eigenlijk niet. Ik ben altijd zeer sportief geweest. Ik heb lang aan keurturnen gedaan, maar ook aan veldlopen, alpinisme… Nu schiet daar niks meer van over, maar ik verzorg mijn lichaam zeer goed. Ik eet gezond, drink nooit alcohol. Ik probeer wel elke dag een halfuur heel intensief te zwemmen in mijn zwembad. Meestal ’s ochtends heel vroeg of ’s avonds heel laat. Ik vind ook de geschieden­is van onze planeet enorm boeiend en heb een passie voor dinosaurië­rs.”

U bent chirurg, CEO en bouwheer. Hoeveel uur telt een werkdag dan?

“Ik heb weinig slaap nodig. Ik sta elke dag om 6 uur op en probeer altijd al een operatie te doen voor de kinderen wakker worden. Ik probeer hen wel elke dag naar school te brengen. Dan zetten we muziek op in de auto en zingen we tot we in de Daltonscho­ol zijn. Dat lukt natuurlijk niet altijd, want de voorbije week ben ik een dag in Spanje en een dag in Bordeaux geweest. Dus ik maak zeer lange dagen en werk ook op zaterdag en zondag.”

Is er nog tijd voor vakantie?

“De eerste twintig jaar van mijn carrière was die er nauwelijks. Nu plan ik om de twee maanden wel een familiemom­ent in. Ik ben dit weekend jarig en we vliegen naar Zuid-Frankrijk voor een lang weekend in een kasteel.”

Hebt u nog droombeste­mmingen?

“Ik wil de prachtige natuur op onze aardbol ooit nog wel ontdekken. Van Alaska tot het regenwoud.”

Eet u paardenvle­es?

“Uiteraard niet. En ik vind het ook een beetje vreemd dat mensen dat wel doen.”

Steunt u goede doelen?

“Ik vind dat belangrijk, maar probeer dat zo veel mogelijk te doen voor individuel­e projecten, mensen die in de problemen zitten. Ik geef liever iemand met autisme een kans in het bedrijf dan aan een grote organisati­e te doneren.”

Waar wordt u ongelukkig van?

“Van onrecht en leugens. Dan zal ik altijd opkomen voor degene die gelijk. Mensen die altijd klagen en zagen mijd ik ook absoluut. Het leven is al veel te kort.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium