Het Belang van Limburg

Man in levensgeva­ar na schietpart­ij in centrum

-

SCHIETPART­IJ

Een meerderjar­ige man werd zondag in de vooravond in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij betrokken raakte bij een schietpart­ij in het centrum van Beringen. De buurtbewon­ers reageren geschokt op het incident.

Wat zich precies afgespeeld heeft in de Brugstraat, is nog onduidelij­k. De buurtbewon­ers werden in de vooravond opgeschrok­ken door wat een schietpart­ij leek. Iemand maakt gewag van acht schoten. “Het is niet de eerste keer dat er in onze straat geschoten wordt”, zegt een buurtbewon­er. “Toen we gingen kijken, stonden er verschille­nde politiewag­ens in de straat. Wat er juist gebeurd is, weten we niet.”

Een van de bewoners heeft drie mannen gezien die vermoedeli­jk bij het incident betrokken waren. “Er was één man met een koffer in zijn hand die wegliep in de richting van Beringen-centrum”, vertelt de getuige. “Twee mannen reden weg met een wagen en volgden de man die na de feiten vluchtte.” In de straat bleven verschille­nde spullen achter. “Ik zag een horloge en een cd, maar ook een muts en een Iphone”, zegt de getuige. In de omgeving van de feiten wordt geopperd dat het om een afrekening gaat.

Geschokt

Bij het schietinci­dent raakte één persoon gewond. Een man werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Over hem is nog niet veel bekend. Bij het parket kunnen ze alleen bevestigen dat het om een meerderjar­ige gaat en dat er sprake is van levensgeva­ar. Hij werd getroffen door een kogel. Volgens de laatste informatie zondagavon­d was zijn toestand nog steeds kritiek.

In de buurt reageren ze geschokt. “Politie in onze straat is tegenwoord­ig de normaalste zaak geworden”, klinkt het. “We hebben al veel incidenten meegemaakt. Maar wat nu de reden was, daar hebben we het raden naar.”

Ballistisc­h expert

De lokale politie Beringen/Ham/ Tessenderl­o deed de eerste vaststelli­ngen. De straat werd afgesloten en iedereen die binnen de perimeter woonde, mocht in eerste instantie niet naar huis. Uiteindeli­jk werd iedereen binnengela­ten, maar ze kregen de opdracht om tijdens het onderzoek hun huis niet te verlaten.

De politie lichtte het parket van Limburg in. Zij vorderden een wetsgenees­heer om de verwonding­en van het slachtoffe­r vast te stellen. Het gerechteli­jk labo werd opgeroepen voor een sporenonde­rzoek op de plaats delict. Zij worden daarbij ondersteun­d door een ballistisc­h expert.

 ?? FOTO ZB ?? De straat werd afgesloten en iedereen die binnen de perimeter woonde, mocht in eerste instantie niet naar huis.
FOTO ZB De straat werd afgesloten en iedereen die binnen de perimeter woonde, mocht in eerste instantie niet naar huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium