Het Belang van Limburg

“Een assistent die ‘Hou uw bakkes!’ roept, dat kan niet. Wie om respect vraagt, moet het zelf ook tonen”

-

“Het meest opvallende moment van het weekend kwam uit Oostende-KRC Genk. Blijkbaar heeft de assistent-scheidsrec­hter op een gegeven moment ‘Hou uw bakkes’ en ‘Shut the fuck up’ geroepen naar Brecht Capon. Dat kan natuurlijk niet, dit moet echt vermeden worden. Je kan als ref een speler wel eens terechtwij­zen als die blijft zeuren. Iets in de zin van: ‘Jij speelt vandaag nochtans ook niet je beste match’. Dat moet kunnen, maar onbeleefde praat zoals in Oostende, dat hoort gewoon niet. Als een speler over de schreef gaat, dan ga je als arbitrage niet verbaal in de clinch, maar zwier je met een kaart, dan houdt het wel op.”

Respect tonen

“Misschien reageerde de assistent in een moment van emotie, ik weet natuurlijk niet wat hij zelf allemaal naar zijn hoofd geslingerd gekregen heeft zaterdagav­ond, maar zelfs dan moet hij daar boven staan. De arbitrage vraagt terecht om respect, dan moet ze dat respect ook zelf tonen. De scheidsrec­hters zouden het daar toch eens in groep over moeten hebben, want het is al de tweede keer dit jaar dat het gebeurt.”

Terechte penalty en rood

“Het is ook jammer dat er nu over de knappe prestatie van de arbiters in Oostende niet meer gepraat wordt, want ze leidden een goede wedstrijd. De penalty was terecht. Er werd gezegd dat Tanghe een duwtje kreeg, maar dat duwtje was zeker niet de reden voor het handspel. Ook tegen de rode kaart viel niks in te brengen. Atanga gaf een elleboog, dat moet gewoon uit het voetbal verdwijnen en dat lukt alleen door met rood te bestraffen en enkele weken schorsing op te leggen.”

CLEAN SHEETS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium