Het Belang van Limburg

Capiot sterker dan kopman Hofstetter maar strandt op tweede plek

- Davy Scheelen

FAMENNE ARDENNE CLASSIC Het is altijd een vreemd beeld. De lead-out die majestueus de sprint ment, maar zijn kopman niet ziet passeren. Het overkwam Amaury Capiot in de Famenne Ardenne Classic. Hij werd tweede, kopman Hugo Hofstetter vierde, terwijl derde hond Axel Zingle (Cofidis) won.

Je moet het Amaury Capiot nageven. Zowat overal waar hij start en de race op een sprint eindigt haalt hij de wedstrijdb­eelden én belandt hij in de top tien. Alleen… winnen zit er te weinig in. Zo ook zondag in de

Famenne Ardenne Classic. IJzersterk sprinten in dienst van kopman Hugo Hofstetter en uiteindeli­jk zonder prijs stranden op de tweede plek. “Dit is inderdaad een bitter verlies, vandaag”, beaamt Capiot. “Doelstelli­ng was om Hugo vandaag in de sprint te piloteren, maar dat verliep niet zoals gepland. Spijtig, want nu lopen zowel hij als ik de overwinnin­g mis. Ik vertrok op 300 meter om hem op die manier te lanceren. Maar er kwam niemand, behalve Axel Zingle die nog over me heen wipte. Jammer dat het zo moet lopen. Ik weet zeker dat ik mijn kansen op de zege had als het andersom was en ik pas op 100 meter van de streep de gashendel zou opendraaie­n.”

Slotzege?

Zit er dit seizoen nog een zege in voor de Arkéa-Samsic-renner? Hij is altijd in de buurt maar het mocht dit seizoen nog maar twee keer lukken, in La Marseillai­se en de Boucles de la Mayenne. “Ik zit inderdaad al enkele weken rond die overwinnin­g te draaien”, vervolgt Capiot een beetje gelaten. “Ik volgde vandaag gewoon de opdrachten vanuit de ploeg. Er resten me nog twee kansen: dinsdag in Binche-Chimay-Binche en zondag in Parijs-Tours. Hopelijk lukt het daar.”

Arnaud De Lie leek overigens op weg naar gouden UCI-punten voor Lotto Soudal, maar de sprinter kwam ten val in de laatste bocht.

 ?? FOTO BELGA ?? Amaury Capiot.
FOTO BELGA Amaury Capiot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium