Het Belang van Limburg

Looienaar Swinnen opent rekening bij THES

- Kristof Jacobs

THES

OH LEUVEN U23 Looienaar Thibeau Swinnen (27) opende zaterdagav­ond tegen OH Leuven U23 zijn rekening bij THES met twee doelpunten en zette zijn ploeg zo op weg naar een knappe negen op negen. “We hebben onze momenten perfect gepakt”, aldus de middenveld­er.

Coach Patrick Witters koos aanvankeli­jk voor dezelfde basiself als vorige week in Mandel, maar zag tijdens de opwarming de broertjes Marnick en Laurens Vermijl geblesseer­d uitvallen. Hierdoor kwamen Troonbeeck­x en Coomans aan de aftrap. Het scheelde niet veel of de thuisploeg was al na 45 seconden op achtervolg­en aangewezen. Gilis stond uit het niets oog in oog met Valkenaers, maar de KV Mechelen-huurling redde de meubelen met een geweldige save. THES was wakker geschud en dreigde met kopballen van Bertaccini (metertje over) en Bammens (van de lijn gered), maar het doelpunt viel wel aan de overkant toen Gilis een voorzet vanop rechts overhoeks binnenkopt­e: 0-1. De Looienaars waren niet aangeslage­n. Bertaccini strandde nog op doelman Jochmans, maar Swinnen trapte de 1-1 vanop de stip binnen, nadat Jeunen slim neer ging in de zestien.

Randje buitenspel 3 1

Na de rust kwam De Jonghe in de ploeg ten nadele van Troonbeeck­x, Voca werd een rij hoger geschoven en kwam naast Bertaccini in de aanval. En dat loonde. Swinnen legde de 2-1 beheerst binnen en nadat Gilis aan de overkant de kruising trof, zorgde Bertaccini - randje buitenspel - voor de beslissend­e 3-1.

Matchwinna­ar Thibeau Swinnen glunderde na afloop. “Het zijn mijn twee eerste goals voor mijn nieuwe club, dus dat doet deugd”, aldus de Looienaar. “De penalty ging mooi binnen en bij mijn tweede was er die schitteren­de assist van Endrit. OH Leuven heeft echt wel een goed voetballen­de ploeg, maar na die achterstan­d hebben we onze momenten wel gepakt. Na de 3-1 hebben we het rustig uitgespeel­d. We pakken nu wel negen op negen, maar we gaan niet te hoog van de toren blazen. We moeten iedere week weer van nul beginnen. Maar vandaag hebben we wel getoond dat we een brede kern hebben en dat we bij blessures kunnen rekenen op onze bank.”

THES: Valkenaers, Vanaken, Bammens (66’ Spruyt), Coomans, Hulsmans, Voca (73’ Naqqadi), Jeunen, Kerckhofs, Swinnen, Troonbeeck­x (46’ De Jonghe), Bertaccini (87’ Mbuyi-Mbayo).

OH LEUVEN: Jochmans, Ramos Mingo, Schingtien­ne, Taildeman (66’ Tahara), Acquah, Breugelman­s, Gilis (76’ Radi), Buksa, Sagrado Sebastiao, George, Shkurti (84’ Vanhaeren). DOELPUNTEN: 19’ Gilis 0-1, 38’ Swinnen (strafschop) 1-1, 59’ Swinnen 2-1, 68’ Bertaccini 3-1.

GELE KAARTEN: Bammens, Jeunen, Shkurti, Coomans.

SCHEIDSREC­HTER: Lonnoy. TOESCHOUWE­RS: 1.200. (kj)

 ?? FOTO RL ?? Bertaccini steekt boven de rest uit, THES zette OHL U23 opzij.
FOTO RL Bertaccini steekt boven de rest uit, THES zette OHL U23 opzij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium