Het Belang van Limburg

Sp. Hasselt pakt punt in propaganda­match

- Frederik Baeten

SPORTING HASSELT KVC LILLE Sp. Hasselt en Lille hebben in een propaganda­match het talrijk opgekomen publiek getrakteer­d op een terechte 2-2. Sporting domineerde nochtans het grootste deel van de match, maar moest wel twee keer een achterstan­d goedmaken. Drie conclusies na een leuke pot voetbal. Leider krijgt geen cadeaus maar geeft er

Sporting mocht als leider aan de vijfde speeldag beginnen en dat werd meteen duidelijk in de confrontat­ie tegen subtopper Lille. Hasselt kreeg het balbezit en Lille speculeerd­e met een defensief ingestelde ploeg en de beresterke 19-jarige counterspi­ts Hans Wynants volop op de tegenaanva­l. De 0-1 kwam er echter niet na een counter, maar na een stilstaand­e fase. Stig Cools veerde boven iedereen uit na een corner. Sporting-coach Wim Hayen: “Via de scoutingra­pporten wisten we dat Cools een grote dreiging was op hoekschopp­en. Helaas hebben we daar niet alert op gereageerd. Ook het tweede doelpunt van Lille was jammer genoeg een weggever.”

Jordi Maus heeft een gouden rechtervoe­t 2 2

De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Opnieuw veel offensieve druk, maar doelrijp gevaar bleef uit. Tot Jordi Maus zich met de zaken ging bemoeien. Met zijn gouden rechter trapte de Lanakenaar vanop 25 meter keihard op de paal. Niet getreurd, want acht minuten later trapte hij de 1-1 binnen met een knappe vrije trap. Toen Lille even later de 1-2 kon maken na dom balverlies, was het opnieuw Maus die de meubelen redde voor Hasselt vanop de stip. “De coach had mij al een paar keer gevraagd om mijn kans te wagen op vrije trappen. Ik had meteen een goed gevoel toen ik mij achter die bal zette. En daarna bij die strafschop? Dan twijfel ik nooit. Uiteindeli­jk jammer dat we hier slechts een punt pakken. Ik had het gevoel dat er meer inzat.”

Zegehonger is sterker dan angst

De laatste zeven minuten waren om duimen en vingers af te likken voor de neutrale fan. Sporting koos er niet voor om de 2-2 te consolider­en, maar ging voluit nog voor de 3-2. Het leverde nog een paar hete standjes op voor het doel van Pauwels, maar ook bezoeker Delen had de winninggoa­l nog aan de voet voor Lille. “Achteraf moet je dan toch tevreden zijn met dat punt”, aldus coach Hayen. “Het hadden er drie kunnen zijn, maar even goed hadden we nul punten gepakt. Deze match was ook een leermoment. Als je aan de leiding staat, komen ploegen hier nog scherper voor de dag.”

SP.HASSELT: Ghijsens, Dassen, K. Ofori, Mombaerts, Etien Aka, W. Ofori, Maus, Tanriver (83’ Huygen), Maes, Lenaerts (79’ Brants), Kessels (69’ Morgan).

LILLE: Pauwels, Van De Kerkhof, Brouwers, Cools, Bostanci, Hannes, Delen, Meynendonc­kx, Wynants, Truyers, Gerritsen (90’ Lauryssen). DOELPUNTEN: 15’ Cools 0-1, 68’ Maus 1-1, 75’ Wynants 1-2, 83’ Maus (strafschop) 2-2. STRAFSCHOP: 83’ Maus (omgezet).

GELE KAARTEN: Delen, Meynendonc­kx, Bostanci, SCHEIDSREC­HTER: Wahhabi. TOESCHOUWE­RS: 800. (frba)

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Hasselt had de handen vol met subtopper Lille.
FOTO BART BORGERHOFF Hasselt had de handen vol met subtopper Lille.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium