Het Belang van Limburg

Ivo Moerenhout beslist topper met hattrick

-

4 1 Al zijn de cijfers overdreven, een sterk Achel heeft op overtuigen­de wijze het maximum van BreeBeek van de tabel geveegd. Ivo Moerenhout maakte het verschil. De werkkracht­ige, balvaste Nederlands­e spits van Achel toonde z’n bloedvorm, zette zich vaak door en scoorde driemaal.

“Ik heb enkele weken naar de goede vorm gezocht, maar de jongste twee matchen loopt het lekker. Vandaag speelde ik mijn beste match tot nu toe”, zei Moerenhout. “4-1 is duidelijk. Toch hebben we Bree-Beek niet overklast. Maar we wisten waar we hen pijn konden doen. Namelijk met lange ballen in de rug en vanop de flanken. Kwaliteit hebben wij zat. Als we nu nog de werklust van de laatste weken doortrekke­n, kunnen we ver geraken.” Moerenhout zit nu aan zes goals. Vorig seizoen was hij op één goal na (18) topschutte­r. “Iedereen wil dat worden, maar belangrijk­er is het team. Dat de medespeler­s het overzicht bewaren. Kijk naar mijn tweede goal. Van Peeters naar Rosario en zo naar mij. Dat is belangrijk.”

Nochtans begon Bree-Beek niet slecht aan de topper, want de eerste kansen waren voor hen. Maar toen Moerenhout na ruim een kwartier de score opende, nam Achel gaandeweg de bovenhand en dwong het heel wat corners af. 2-0 aan de rust. “We waren te plat”, gaf men in bezoekende bestuurskr­ingen moeiteloos toe. Bree-Beek maakte na de herneming onmiddelli­jk duidelijk dat het aan de achterstan­d wat wilde doen. En toen Paredis een aangeven van De Ceulaer binnenkopt­e, groeide de hoop. Maar ze was van korte duur, want op aangeven van Rosario bracht Dors snel de marge weer op twee goals. Match gespeeld natuurlijk. Dat diezelfde Dors op de counter Moerenhout nog knap op weg zette naar de 4-1 en zelf ook nog eens de paal trof, deed er eigenlijk niet meer toe.

Les in gretigheid

“We hebben Bree-Beek zeker niet overklast”, zei Achel-coach Van Hout. “Onze intentie was duidelijk: druk vooruit zetten en ze niet gerust laten. Iedereen wil een spits als Moerenhout. Hij is balvast en heeft scorend vermogen. We willen zeker bovenaan meedoen. We worden elke week beter.” Niemand verliest graag, maar van echt zware ontgoochel­ing was bij Bree-Beek weinig sprake. Men wist zich geklopt door een sterke tegenstand­er. “Sommigen bij ons hebben wel een lesje gekregen in gretigheid”, vond coach Daelmans. “Achel was scherper. Het is een sterke ploeg. We begonnen goed, maar na tien minuten ondergaan we de match. Dit is een goede wake-up call. Als je vier keer gewonnen hebt, begint het pas.”

ACHEL: Wouters, Janssens, Gevers, J. Vandebroek, Pinxten, N. Vandebroek, Moerenhout (86’ Di Girolami), Peeters (67’ Daniels), Dors (86’ Maes), Vos (75’ Vanhelden), Rosario.

BREE-BEEK: De Boevere, Schilderma­ns, Stienaers, Paredis, Joosten, Klaps, Janssen, Vanderstra­eten (75’ Falkou), Vannerom (46’ Cardeynael­s), Rouwet (84’ Goossens), De Ceulaer.

DOELPUNTEN: 18’ Moerenhout 1-0, 38’ Moerenhout 2-0, 66’ Paredis 2-1, 71’ Dors 3-1, 78’ Moerenhout 4-1.

GELE KAARTEN: Janssens, Klaps. SCHEIDSREC­HTER: Gijsen. TOESCHOUWE­RS: 300 (jc).

 ?? FOTO DD ?? Moerenhout omspeelt Wouters en maakt zijn eerste van drie goals.
FOTO DD Moerenhout omspeelt Wouters en maakt zijn eerste van drie goals.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium