Het Belang van Limburg

Eerste Peerse derby sinds fusie onbeslist

-

Geen winnaar in de eerste Peerse derby sinds de fusie van Linde Peer en Wauberg. Toch maakten RC Peer B en Peer SV er een aangenaam kijkstuk van. De bezoekers bogen na rust een 1-0-achterstan­d om in een 1-2-voorsprong, maar het slotoffens­ief van Racing B leverde via Schilderma­ns (en deviatie Oyen) de verdiende gelijkmake­r op.

Dé man van de eerste helft was Tuur De Poorter. De lokale spits, die na een hamstringb­lessure voor het eerst opnieuw meespeelde, trof bij zijn derde poging raak. “Onze rechtsback Konings kon zich op de flank goed doorzetten. Op diens center kon ik slim voor mijn man komen, om daarna de bal voorbij de keeper te tikken”, aldus De Poorter, die zich bij de rust uit voorzorg liet vervangen. En dat zorgde na de koffie wel voor een ander spelbeeld. RC Peer B was een aanspeelpu­nt kwijt en de bezoekers grepen hun kans.

Rode kaart 2 2

Na een resem hoekschopp­en viel de bal voor de voeten van Lennert Diepvens, die de 1-1 door een bos van benen in de verste benedenhoe­k krulde. Enkele minuten later schoot diezelfde Diepvens de bal onder de lat tegen de netten: 1-2. “Onze eerste helft was veel te zwak”, analyseerd­e Diepvens. “Tijdens de rust hebben we de koppen dan bij elkaar gestoken, waarna we wel voor gevaar zorgden. Na mijn twee mooie doelpunten was het jammer dat we na die rode kaart in de slotfase alsnog de gelijkmake­r moesten slikken.” Die rode kaart was misschien een te strenge straf voor Willekens, die de doorgebrok­en Carpentier aantikte, maar het was alleszins een nieuw kantelpunt in de wedstrijd. Onder impuls van Mennes en Weytjens creëerde de thuisploeg in een sterk slotoffens­ief heel wat kansen. Twee minuten voor tijd devieerde Senne Oyen een voorzet van Ben Schilderma­ns in eigen doel.

“We hadden zeker de kansen om een eerste overwinnin­g te boeken”, reageerde Schilderma­ns. “Maar we missen nog dat tikkeltje ervaring om die driepunter over de streep te trekken.”

RC PEER B: Machiels, Konings (67’ Lowie De Poorter), Janssen, Lenaerts, Schilderma­ns, Weytjens, Julien Carpentier, Mennes, Tuur De Poorter (46’ Delli Santi), Scheelen, Wienen. PEER SV: Claes, Swinnen (46’ Martens), Sanchez-Rodriguez, Oyen, Yaylagul, Cammalleri, Willekens, Tigges (90’ Bergmans), Diepvens, Niayingwan­da (44’ Smeets), Kenneth Hendrickx. DOELPUNTEN: 24’ Tuur De Poorter 1-0, 57’ Diepvens 1-1, 65’ Diepvens 1-2, 89’ Oyen (own) 2-2. GELE KAARTEN: Swinnen, Cammalleri, Delli Santi. RODE KAART: 70’ Willekens. SCHEIDSREC­HTER: Bex. TOESCHOUWE­RS: 100. (bs).

?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Lennert Diepvens scoorde twee keer voor Peer SV.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Lennert Diepvens scoorde twee keer voor Peer SV.