Het Belang van Limburg

Zwakke eerste helft breekt Hubo Handbal zuur op

- Ivo Kwanten

HUBO HANDBAL AALSMEER 34 36 Hubo Handbal is zijn leiderspla­ats kwijt. De Limburgers slikten in de topper tegen het eveneens ongeslagen Aalsmeer de eerste nederlaag (34-36) van het seizoen. Hubo Handbal zakt daardoor van de eerste naar de derde plaats in de BENE-League.

Een nederlaag die nochtans had kunnen vermeden worden. Dat vindt ook coach Peter Portengen. “Over de tweede helft ben ik best tevreden. Agressief in de dekking en veel variatie in aanval: zo breng je een tegenstand­er in de problemen. Dat deden we in de eerste helft niet, vandaar de nederlaag.” De thuisploeg was in de eerste helft inderdaad niet bij de les. Te slap in de duels, elke tweede bal was voor Aalsmeer. Hubo Handbal kon in aanvallend opzicht bij momenten bekoren, maar achterin kregen ze het nooit op orde. Aanklampen lukte tot 7-8 (10’) maar in de daaropvolg­ende tien minuten liep Aalsmeer vijf doelpunten uit, 11-16. Bij de rust stond het 15-21.

Mogelijkhe­den

De thuisploeg slaagde er in de tweede helft aanvankeli­jk maar niet in iets van die achterstan­d weg te werken. Maar met nog acht minuten op de klok maakte Rob Heeren, die zeven keer scoorde vanop de linkerflan­k, er plots 3133 van. Hubo Handbal kreeg mogelijkhe­den om nog iets dichter te sluipen, maar dat was buiten Benghanem en Trainavici­us gerekend. Dat duo hielp de Nederlands­e kampioen uiteindeli­jk aan de 34-36-zege. “En daar ben ik heel blij”, zei coach Bert Bouwer. “Twee punten halen op het veld van een rechtstree­kse concurrent is altijd leuk. Dat betekent dat we in één van de aankomende topwedstri­jden iets mogen laten liggen. Niet dat dit de plannen zijn want in vergelijki­ng met voorgaande jaren zijn we nu wel meteen bij de les.”

HUBO HANDBAL: Di Giacomo 4, Heeren 7, Carvalhais 10, Devisch, Corvers, Marchal 5, Gevers, Merken 1, Bolaers, Degbey, Qerimi 4, Glesner 3, Baart, Boiten, Dupont, Siraut. AALSMEER: Castien, Hartogs 3, Vink 9, Verbeij, Benghanem 5, Jansen, Trainavici­us 8, De Maat, De Knegt, Bottinga 4, Michielsen, Boomhouwer 1, Van de Ban 4, Vesters 2, Van Dijk .

?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Glesner wordt stevig aangepakt door het Bottinga en Vink van Aalsmeer.
FOTO BART BORGERHOFF Glesner wordt stevig aangepakt door het Bottinga en Vink van Aalsmeer.