Het Belang van Limburg

Beeldjes op graf al voor de tweede keer verdwenen

-

DIEFSTAL OUDSBERGEN

Zaterdag deden Pierre Casters en zijn echtgenote Mia Aendekerk een pijnlijke ontdekking. Op het kerkhof van Gruitrode werden er twee vlinderbee­ldjes weggenomen van het graf van hun zoon Richard. “Het is de tweede keer dat de vlinders gestolen worden. Wie doet nu zoiets?”

In 2021 werd de familie een eerste keer geconfront­eerd met de diefstal van de beeldjes op het graf van hun overleden zoon Richard. “Die twee beeldjes van blauwe vlinders zijn jammer genoeg nooit teruggevon­den”, zegt Mia. “Ook de dader is nooit gevonden.” De ouders gingen op zoek naar nieuwe vlinders, maar die zoektocht nam even in beslag.

“Het werden voorlopig vlinders in andere kleuren, roze en groene. Die bleven onaangeroe­rd. Tot we enkele weken geleden in de Lidl dezelfde vlinders zagen als de eerste, met bijna dezelfde blauwe kleur en met een lampje erin. Die kregen meteen een plaats op het graf van onze zoon.”

Camera’s

Mia en haar man bezoeken het graf van hun zoon elke dag. “Door de blauwe vlinders was zijn graf van ver herkenbaar”, zegt Pierre. “Maar zaterdag zagen we dat de vlinders opnieuw gestolen waren. Wie doet nu zoiets? De beeldjes kosten amper 3 euro per stuk. Voor het geld of de waarde moet je het dus niet doen. Of het weer dezelfde dief is? Daar hebben we het raden naar. Maar we vragen de dief om de blauwe vlinders weer op het graf van onze zoon te zetten.”

De familie gaat de politie informeren en nam ook contact op met burgemeest­er Marco Goossens. Ze vragen de gemeente om camera ’s te hangen op het kerkhof. Wie iets opgemerkt heeft, mag Mia contactere­n via haar Facebookpa­gina.

 ?? FOTO RR ?? Al voor de tweede keer werden de vlinderbee­ldjes weggenomen van het graf van de zoon van Pierre en Mia.
FOTO RR Al voor de tweede keer werden de vlinderbee­ldjes weggenomen van het graf van de zoon van Pierre en Mia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium