Het Belang van Limburg

Steunactie voor prematuur zoontje van overleden Omar

Bij Nike in Ham zijn collega’s van de overleden Houthalena­ar Omar Achadoud een geldinzame­lactie gestart om zijn vrouw en zoontje te steunen.

- Zahra Boufker Voor meer info over de steunactie kunt u mailen naar tulaypomar@hotmail.com

De 33-jarige Achadoud werd nog maar twee weken geleden papa, maar hij overleed vrijdagnac­ht plots in z’n slaap.

OVERLIJDEN

Omar werkte al zo’n 12 jaar bij Nike in Ham. “Zelf werk ik al 22 jaar bij Nike, in 2010 is Omar in onze nachtshift gestart”, zegt collega Ilhame Lagouireh, die nog steeds niet kan geloven dat Omar er niet meer is. “We hebben 10 jaar lang samen de nachtdiens­t gewerkt. Twee jaar geleden zijn we overgescha­keld naar de weekenddie­nst. Meer dan tien jaar heb ik met hem elke dag samengewer­kt. We konden heel goed met elkaar opschieten. Dat kon ook niet anders want hij was heel graag gezien door alle collega’s”, aldus Ilhame. Het nieuws sloeg in als een bom bij Nike. “Je kon niet kwaad zijn op Omar. Als hij begon te lachen, dan was dat zo aanstekeli­jk dat iedereen meelachte. We zijn er kapot van en kunnen nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is. Omar was als mijn kleine broertje. Ik heb ook jaren met hem gecarpoold, ik zag hem meer dan mijn eigen familie. Een man uit de duizend. Dat we geen afscheid hebben kunnen nemen, maakt het alleen maar moeilijker.”

Een paar weken geleden werd Omar papa. “Zijn zoontje Idris is te vroeg geboren en daarom ligt hij nog op de prematuren­afdeling. Hij was eerst uitgereken­d voor februari. Omar keek er zo naar uit om papa te worden. Kort na de bevalling heeft hij ons trots een bericht gestuurd. We hadden het er vorige week nog over dat alle collega’s zo uitkeken naar het babybezoek. Niet te geloven.”

Verschille­nde collega’s lieten al weten dat ze een centje wilden storten om het jonge gezin van Omar te steunen. “We kunnen ons niet inbeelden hoe zijn vrouw en de familie zich nu moeten voelen. Het minste wat we kunnen doen, is hen onze steun betuigen, ook financieel. Daarom hebben we een geldinzame­lactie gestart. De opbrengst zal naar het gezin van Omar gaan, zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.”

 ?? FOTO RR ?? Omar werkte al zo’n 12 jaar bij Nike in Ham. “Hij was heel graag gezien door alle collega’s”, klinkt het.
FOTO RR Omar werkte al zo’n 12 jaar bij Nike in Ham. “Hij was heel graag gezien door alle collega’s”, klinkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium