Het Belang van Limburg

Jong Genk speelt thuiswedst­rijd tegen SK Beveren ... op Freethiel

-

Door een defect drainagesy­steem kreeg het Genkse A-veld het twee weken geleden op een kletsnatte zaterdagav­ond bijzonder zwaar te verduren tegen Zulte Waregem. De hybride grasmat lag er tegen Seraing alweer een stuk beter bij, maar de leider moet op zijn hoede blijven voor extra speelschad­e. Daarom werd eerder de thuiswedst­rijd van Jong Genk tegen Standard - uiteindeli­jk uitgesteld door de sneeuwval - al verplaatst naar het veld van Lommel SK. Nu wijkt Jong Genk voor de thuismatch tegen SK Beveren uit naar de Freethiel. Om ervoor te zorgen dat geen van beide teams een thuisvoord­eel heeft, zijn er geen fans welkom. De match tegen Juventus in de Youth League wordt op 8 februari op het B-veld achter de Cegeka Arena afgewerkt.

Inkomend heeft KRC Genk Christian Akpan vastgelegd. De 18-jarige landgenoot van Onuachu tekent voor drie seizoenen met optie op nog twee extra jaren. Akpan is een energieke speler, die zowel achteraan als op het middenveld uit de voeten kan. Het laatste deel van zijn opleiding kreeg hij bij de befaamde Ivoriaanse academie van ASEC Mimosas, waar ook onder meer Zokora en Ouattara hun eerste stappen zetten.

Hij werd ontdekt door Red Bull Salzburg, toen ASEC in het voorjaar van 2022 een reeks oefenwedst­rijden afwerkte in Oostenrijk. Akpan liep daarop stage bij satellietc­lub FC Liefering. De Nigeriaan wordt in eerste instantie aan de kern van Jong Genk toegevoegd, waar hij de afgelopen twee weken op training al enkele klasseflit­sen liet zien.

KRC Genk versterkt zijn technische staf met een extra video-analist. Wouter Vrancken overtuigde immers stadsgenoo­t Jan Boden om opnieuw samen te werken. De Truienaar was al video-analist onder Vrancken bij THES Sport en KV Mechelen, maar stapte afgelopen zomer uit het voetbal om terug te keren naar de IT-wereld. Boden zal samenwerke­n met Peter Persoons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium