Het Belang van Limburg

Volledig elftal Kanaries is einde contract

De bestuursto­p kan zich al volop kopzorgen maken over de contracten voor volgend seizoen. Met spelers die géén overeenkom­st meer hebben na 30 juni, kunnen we zowaar een uitgebalan­ceerd elftal bouwen. VOETBALTEL­EX

- Gunter Schoofs en Pieter Vanlommel

Van de vier doelmannen bij STVV heeft nummer een Daniël Schmidt nog een overeenkom­st lopen. Voor tweede keeper Jo Coppens eindigt in principe het verhaal, hij tekende vorige zomer voor slechts één seizoen. Bernd Hollerbach wilde Coppens toen al langer aan de club binden omdat hij de Heusdenaar kende van in Duitsland, maar het bestuur bleef voorzichti­g. Wat niet wegneemt dat Coppens de volgende maanden een nieuw voorstel kan krijgen, want zijn positieve invloed op de kleedkamer wordt alom geloofd. Voor derde keeper Keo Boets eindigt het lopende contract ook, maar de club kan voor het beloftevol­le talent wel een optie lichten. Voor Matt Lendfers - dé man voor de toekomst -, loopt volgend seizoen nog een overeenkom­st. Last but not least is er nog Kenny Steppe. Hij staat nog altijd op de loonlijst bij STVV. De Antwerpena­ar revalideer­de na een operatie aan de knie, maar stond dit seizoen niet één keer met de groep op het veld. Zijn contract loopt af, zijn carrière bij STVV ook.

De jongste dagen viel er wat interesse uit het buitenland te noteren voor Toni Leistner. De Duitse aanvoerder is nog op de sukkel met de achillespe­es en zal ook de thuiswedst­rijd tegen Kortrijk van zaterdag niet halen. Verder zal de sterkhoude­r zijn contract in SintTruide­n uitdoen. Nadien zoekt hij andere oorden op, dat staat voor 99,9 procent vast, want dat heeft Leistner al tussen de lijnen laten verstaan.

Idem voor Robert Bauer, die nooit echt gelukkig was bij STVV. Ook het contract van Wolke Janssens loopt in juni af. Als de club hem langer wil vastleggen - het andere geval zou zeer vreemd lijken - mag het bestuur snel met een voorstel op de proppen komen. Janssens is immers bezig aan een ijzersterk seizoen, is geliefd bij de supporters en is Belg. Kortom: een interessan­t profiel voor elke met STVV concurrere­nde ploeg. Janssens is intussen 28 jaar, voor hem is het moment van de waarheid ook stilaan aangebroke­n.

Mory Konaté kampte vorige zomer al met transferit­is, maar uitzoen eindelijk geraakte de beresterke middenveld­er uit Guinee niet weg. Hij kan in juni transfervr­ij vertrekken. Zodra hij bewijst dat hij volledig verlost is van de blessurela­st, zal Konaté allicht snel een nieuwe werkgever vinden. Frank Boya, zijn kompaan op het middenveld, keert terug naar Antwerp na een huurperiod­e. Hetzelfde geldt voor Rocco Reitz die geleend wordt van Mönchengla­dbach en op wie de club geen aankoopopt­ie bedong. Shinji Okazaki rekenen we gemakkelij­kheidshalv­e bij de middenveld­ers. Over de 36-jarige Japanner zijn de meningen verdeeld, vast staat dat hij onder Hollerbach altijd speelt. De veteraan is in juni einde contract en zal wellicht net als Kagawa nog een club in zijn thuisland zoeken vanaf volgend seizoen.

De Kanaries beschikken dit seimoeten over een steengoed spitsenduo. Daichi Hayashi ligt ook volgend seizoen nog onder contract aan de Tiensestee­nweg. Maar de Japanner zal naar alle waarschijn­lijkheid op andere kompanen rekenen. Taichi Hara en Gianni Bruno worden immers slechts gehuurd. Op geen van beide pionnen bezit STVV een aankoopopt­ie. Zelfs als die er was, zou ze voor Sint-Truiden wellicht financieel niet haalbaar zijn.

Er ligt ook na het einde van de transferpe­riode nog flink wat werk op de plank voor Tateishi en co in hun totale remake van de Truiense kern. Enerzijds speelt de clubtop maar beter kort op de bal, want spelers die einde contract zijn kunnen al onderhande­len met een nieuwe werkgever. Anderzijds willen ze aan de Tiensestee­nweg eerst zekerheid hebben dat ze dit seizoen op een mooie manier afsluiten en zal ook veel afhangen van de keuze voor de nieuwe coach. Want naast een volledig elftal zoekt ook trainer Bernd Hollerbach na dit seizoen andere oorden op.

JPL - Het Engelse Watford wil

Wesley Hoedt (28) definitief overnemen met een contract van 2,5 jaar. Spits Sebastiano Esposito wordt door Inter voor 5 maanden uitgeleend aan Bari in de Serie B. *** Westerlo huurt de Japanse middenveld­er Yusuke Matsuo (25) van de Japanse eersteklas­ser Urawa Reds. *** huurt de Poolse rechtsback Karol Fila van Strassbour­g, terwijl Offor terugkeert naar Montreal City. *** heeft een huuroveree­nkomst met FC Midtjyllan­d voor de Deense linksachte­r Nikolas Dyhr (21). BUITENLAND -

(34) speelt tot het einde van het seizoen bij SPAL, de Italiaanse tweedeklas­ser uit Ferrara. *** PSV weigerde een eerste bod van PSG op de Belgische belofte-internatio­nal (19).

 ?? FOTO BELGA ?? Ook coach Bernd Hollerbach vertrekt na dit seizoen.
FOTO BELGA Ook coach Bernd Hollerbach vertrekt na dit seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium