Het Belang van Limburg

Waal Adrien Callemin (18) krijgt lof na sterk debuut

- Marc Truyers

blàa

wiet én

Op het middenveld liet Tongeren-coach Daumantas Adrien Callemin opdraven op de stek van Lance Voorjans, die op het punt stond voor de tweede keer vader te worden. “Adrien heeft het zondag uitstekend gedaan”, vertelt sportief manager Jef Byloos. “Hij heeft een hele goede vista en speelt altijd snel en verticaal. Als club geloven we in de jongen die al zes jaar bij ons is aangeslote­n. Volgend seizoen schuift hij door naar de A-kern.” zelf ben ik wel tevreden, maar het blijft natuurlijk sneu dat we verloren hebben.”

De 18-jarige Waal woont met zijn ouders in Faimes, een deelgemeen­te van Borgworm. “Na één jaar Faimes heb ik zeven jaar bij Borgworm gevoetbald,” vervolgt Adrien. “Daar is Tongeren mij komen weghalen. Mijn toekomst? Ik heb al bijgeteken­d voor volgend seizoen. Ik wil me eerst bewijzen bij Tongeren en daarna zien we wel. Ik zit in mijn laatste jaar sportschoo­l in Borgworm. Wat ik in september ga studeren, weet ik nog niet.” Volgende week keren enkele spelers terug, Callemin blijft nuchter en wil nog niet meteen een basisplaat­s opeisen. “Natuurlijk hoop ik weer te mogen starten, maar ik ben al heel tevreden dat ik mocht debuteren in Mechelen.”

Niet alleen het debuut van Callemin bleek zondagmidd­ag stof tot nadenken. Volgens Tongeren kende KV Mechelen een oneerlijk voordeel omdat enkele spelers uit de A-kern aantraden. “Ze speelden met drie spelers die de dag voordien nog mochten invallen met de A-ploeg tegen Westerlo”, vervolgt Byloos. “Dat kan in mijn ogen niet. Als de A-kern gelijktijd­ig had moeten spelen, dan was de kwaliteit bij de tegenstand­er veel minder geweest. Ik vind zelfs dat je kan spreken van een soort competitie­vervalsing.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium