Het Belang van Limburg

Scouts kopen nieuw materiaal na actie handelaars

- Luk Weyens

Scoutsgroe­p Sint-Lutgardis van Diest heeft een cheque van 3.385 euro ontvangen van de Black Fridayacti­e van middenstan­ders van Diest. De actie werd opgezet na de brand bij de jeugdbeweg­ing.

Bij een brand op 9 november werd op het terrein van scoutsgroe­p Sint-Lutgardis in de Bruidstraa­t een opslagplaa­ts in as gelegd. In de opslagruim­te werd spel- en kampmateri­aal bewaard.

Het bracht Ilse Broux van Kookdepot, dat ook een vestiging heeft in Hasselt, op het idee een steunactie op te zetten. “Het eerste idee was om de belangstel­lende handelaars een gedeelte van hun opbrengst van Black Friday aan de jeugdbeweg­ing te laten schenken, maar uiteindeli­jk had iedereen de vrije keuze om een bijdrage volgens eigen voorkeur te leveren. Ook van het grote publiek kwamen er positieve reacties. Hier liepen mensen binnen om te zeggen dat ze het een leuk initiatief vonden en dat ze het waarderen dat we dat doen. Ik heb met scoutsgroe­p Sint-Lutgardis een speciale band. Mijn kinderen zijn er ook lid van geweest.”

De jeugdbeweg­ing stelt de

actie heel erg op prijs. “Wij zijn superblij met de steun”, zegt Emma Boone van de leiding. “Het geld gaat naar de aankoop van nieuw spel- en kampmateri­aal, zowel spullen die we wekelijks gebruiken als materiaal dat we nodig hebben voor de organisati­e van het kamp of andere activiteit­en in de zomer. Onze eerste bestelling van nieuw materiaal is al geplaatst. Bovendien kunnen we voor de organisati­e van ons kamp rekenen op materiële steun van andere scoutsgroe­pen. Wij kunnen van hun kampmateri­aal gebruikmak­en.” De scoutsgroe­p denkt ook aan de bouw van een nieuwe opslagplaa­ts. “In onze andere opslagplaa­ts hebben we met een herschikki­ng al plaatsgema­akt om daar extra spullen te bewaren. Samen met het oudercomit­é werken we aan een plan voor een nieuw kot. Hopelijk is dat snel klaar, zodat we daar weer spullen kunnen stapelen.”

 ?? FOTO LW ?? “We zijn superblij met de cheque”, vertelt Emma Boone (tweede van links).
FOTO LW “We zijn superblij met de cheque”, vertelt Emma Boone (tweede van links).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium