Het Belang van Limburg

Ruim 50.000 euro voor aankomst Beneluxtou­r

- Cd&v (16) : Appel (3), N-VA (4), Vooruit (1), onafh. (1)

Ritaankoms­t:

Op 26 augustus is de Steenweg Wijchmaal het decor voor een ritaankoms­t in de Benelux Tour. Het kostenplaa­tje bedraagt ruim 51.000 euro. “Daarnaast moeten we nog 10.000 euro voorzien voor onder andere catering, personeels­inzet en logistieke ondersteun­ing”, vervolgde schepen Dirk Colaers (cd&v). Dominique Vanderhoyd­onck (Appel) wou weten of handelaars die hun zaak deels moeten sluiten die dag, hiervoor een compensati­e krijgen. De schepen beloofde dit te bekijken.

Klimaatpla­n:

Meerderhei­d: Oppositie:

Peer trekt ruim 500.000 euro uit voor acties in het kader van het klimaatpla­n. Burge

meester Steven Matheï (cd&v): “Zo willen we gratis bomen en plantgoed voorzien met info over de juiste planttechn­ieken.” Hiervoor wordt 82.500 euro gereservee­rd. “Vervolgens willen we begeleidin­gstraject uitwerken voor Perenaren die hun huis energetisc­h renoveren. Hiervoor reserveren we 206.000 euro.” Een derde actie gaat over duurzame mobiliteit. ”We willen een derde deelwagen aankopen waarbij we inwoners die in het systeem stappen ook een rijtegoed geven.” De raming hier is 62.788 euro. Een laatste actie behelst een campagne rond de opvang van hemelwater en hiervoor wordt 50.000 euro uitgetrokk­en. Onafhankel­ijk raadslid Peter Smeets stemde tegen en bleef erbij dat het klimaatpla­n ‘volstrekt ondermaats’ is. Kathleen Soors van Appel, dat zich onthield, miste consequent inzetten op ontharding.

Raadslid Ellen Reumers (Vooruit) maakte een kanttekeni­ng bij de huurtariev­en voor de ‘fuifkelder’ in Jongerence­ntrum De Bak. “Een jongen die er een verjaardag­sfeest wilde geven, stootte op een vrij hoog tarief in vergelijki­ng met dat van de vereniging­en. Kunnen jongeren uit Peer geen gunstiger particulie­r tarief krijgen?” Maar het beleid reageerde dat dit prijsversc­hil een bewuste aanpak is.

Jongerence­ntrum:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium