Het Belang van Limburg

“Dat Regi me maar snel belt voor een reünie”

Regi vertelde in Het Huis dat Vandueren al sinds 2011 met een writer’s block kampt, maar Vandueren countert: “Dat Regi me maar snel belt voor een reünie.”

- Jo Smeets

Weinigen weten dit, maar Milk Inc. was niet alleen Regi Penxten met een zangeres. Er was ook nog een tweede songwriter en producer: Diestenaar Filip Vandueren.

Toen Eric Goens maandag in Het Huis een oude foto toonde van Regi Penxten met een klasgenoot­je van het Sint Jozefsinst­ituut in Heusden-Zolder, kwamen de herinnerin­gen onmiddelli­jk boven. “Dat is Filip”, vertelde Regi. “Hij wandelde ooit in het midden van het schooljaar de klas binnen en ik zei meteen: ‘Kom maar naast mij zitten.’ Het klikte tussen ons want wij waren twee übernerds. Toen al voelde ik dat Filip iemand was met uitzonderl­ijk veel talent.”

Die übernerd met uitzonderl­ijk veel talent is dus Diestenaar Filip Vandueren. Hij en Regi startten hun eerste bandje: K-Lab, dat later Milk Inc. zou worden. Regi ving het licht, Filip voelde zich comfortabe­ler in de schaduw als songwriter-producer. Zijn eerste hit was In My Eyes, daarna volgschap den nog Walk On Water, Land of the Living en vele andere. In exacte cijfers: de band bracht in totaal 34 singles uit waarvan er 31 de Ultratop 10 haalden. Milk Inc. staakte de werkzaamhe­den in 2013 toen zangeres Linda Mertens haar dochtertje verloor. Regi ging door met een succesvoll­e solocarriè­re, Filip verdween in de coulissen. “Hij heeft sinds 2011 een writer’s block en geraakt er niet meer uit”, vertelde Regi maandag in het Eénprogram­ma Het Huis. “Filip is een superzacht­aardige, lieve, hyperintel­ligente mens die aan zichzelf twijfelt. Ik hoop dat hij daar ooit van verlost geraakt, want hij is een megatalent. We schreven alles onder ons tweetjes, terwijl ik nu vaak met drie schrijvers rond de schrijftaf­el zit. Al die toptienhit­s: allemaal geschreven door Filip en mezelf, daar kwam niemand anders aan te pas.”

“Dat ik een writer’s block zou hebben, heeft Regi al eerder verteld maar dat klopt niet helemaal”, vertelt Vandueren. “Een writer’s block die meer dan tien jaar duurt, dat zou een beetje lang zijn, niet? Maar het klopt wel dat ik sinds het einde van de Milk Inc. geen songs meer heb geschreven. Eigenlijk al eerder, want op de recentste plaat van Milk Inc. staan enkel covers. Ik heb me teruggetro­kken uit de muziekwere­ld en wijd me nu in mijn vrijetijd volledig aan mijn passie: het theater. Ik doe het licht voor het Koninklijk Toneelgeze­l

 ?? FOTO RR ?? De MIA’s van 2009.
FOTO RR De MIA’s van 2009.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium