Het Belang van Limburg

Jack Vamp & The Castle of Creep, Isaac Roux en Mayorga zijn De Nieuwe Lichting 2023

- Christof Rutten

Want de winnaars zijn Mayorga, Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep. Dat nieuws maakten Eva De Roo en Rik De Bruycker iets voor zessen op Studio Brussel bekend.

Jack Vamp & The Castle of Creep is de band van Arthur Boussiron (24). Vroeger was hij nog lid van The Haunted Youth, Jack Vamp is zijn eigen project. Zijn singles - Jack’s Tendency en eerder Tidal Wave en Felix The Cat, zijn poppy en catchy, met hier en daar een zweem eighties in. Eerder vertelde hij in Het Belang Van Limburg dat hij een muzikale kameleon wil zijn, een artiest die meerdere genres wil omarmen. Het nummer Tidal Wave schreef hij voor zijn vriend Kastiop, de bekende Hasseltse YouTuber die in 2020 zelfmoord pleegde. Kastiop stimuleerd­e Boussiron om helemaal voor de muziek gegaan. Dat bleek duidelijk meer dan goed advies. De band stuikte in elkaar van geluk toen ze als laatste als winnaar werden uitgeroepe­n. Even vond Arthur Boussiron geen woorden voor een reactie, totdat hij alle andere kandidaten rond zich zag staan. “Jullie zijn allemaal top, blijf ervoor gaan.” Even later kregen we een geëmotione­erde Arthur aan de lijn. “Ik wil graag mijn mama bedanken die me alleen heeft opgevoed. Ze is altijd in mijn dromen blijven geloven en heeft me altijd ondersteun­d. Ik ben haar daar enorm dankbaar voor.” Arthur Boussiron studeerde bas aan PXL Music. Ook een collega van hem zit in De Nieuwe Lichting 2023: Louis De Roo (26) van Isaac Roux. De Roo is bezig aan zijn laatste jaar muziekmana­gement aan PXL Music. Hij zit in Hasselt op kot, maar is afkomstig uit het Brugse. Hij omschrijft zijn muziek als dromerige indiefolk met weerhaakje­s.

De derde laureaat is Mayorga (Helena Mayorga Paredes), multi-instrument­aliste uit Gent. De legende wil dat ze al op haar derde wist dat ze gitaar wou spelen. Ook hier is er PXL Music-link via haar manager, Auck Schrover, die in Hasselt haar opleiding volgde.

Het is al het derde jaar op rij dat Limburgse bands scoren in De Nieuwe Lichting: in 2021 won The Haunted Youth en in 2022 zat Ilayda Cicek uit Peer in twee winnende bands, ILA en Bluai. Er schreven zich dit jaar 849 bands in. De drie winnaars werden gekozen door een jury én de luisteraar­s van StuBru. Meer dan 15.000 luisteraar­s brachten hun stem uit. Ze winnen onder andere airplay op Studio Brussel en krijgen muzikale profession­ele begeleidin­g.

 ?? ?? FOTO ANNIKA WALLIS VOOR STUDIO BRUSSEL
FOTO ANNIKA WALLIS VOOR STUDIO BRUSSEL
 ?? ?? Louis De Roo (26, links) van Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep
Louis De Roo (26, links) van Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep
 ?? ?? De winnaars zijn Mayorga, Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep. FOTO ANNIKA WALLIS VOOR STUDIO BRUSSEL
De winnaars zijn Mayorga, Isaac Roux en Jack Vamp & The Castle of Creep. FOTO ANNIKA WALLIS VOOR STUDIO BRUSSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium