Het Belang van Limburg

Zes jaar geleden kreeg Dennis uitbrander van teammanage­r Jana, nu is het grote liefde

- Jo Sente en Raymond Rutten

Jana Kurucova (40) en Dennis Driesen (28) kunnen er nu hartelijk om lachen: “Dennis speelde in de eerste ploeg van Haskey, de Hasseltse ijshockeyc­lub, en ik was er teammanage­r”, vertelt Jana. “Tijdens een wedstrijd kreeg hij het aan de stok met de scheidsrec­hter en stapte hij prompt van de ijsbaan richting douche. Ik vond het niet oké dat hij zijn team in de steek liet. Na de wedstrijd heb ik daarover een serieus gesprek met hem gevoerd.” Van liefde of verliefdhe­id was dus allesbehal­ve sprake. Jana: “Nee, het kwam toen totaal niet in ons op en we hadden bovendien beiden een vaste relatie.”

Geen liefde verloren dus toen Dennis ook nog eens het ijshockey vaarwel zei

Henricus Tielen

Marita Schepers

(65) uit Zonhoven, gepensione­erd

➜ Hoe hebben ze elkaar leren kennen? “We hebben elkaar gevonden via het internet”, vertelt het koppel. om aan zijn militaire opleiding te beginnen. Hun levenswege­n leken voorgoed gescheiden. Jana, die als schoonheid­sspecialis­te en zorgkundig­e de kost verdient, werd eerst nog ondervoorz­itter van Haskey, later nam ze de noodlijden­de club samen met enkele andere mensen over. Nu is ze er voorzitter.

Verrassing

Het spontaan Facebook-bericht dat Dennis begin 2021 naar Jana stuurde, kwam dan ook als een complete verrassing. “Ik wou gewoon eens horen hoe het met haar en de ijshockeyc­lub ging, zonder bijbedoeli­ngen”, vertelt Dennis. “Maar we begonnen steeds meer berichten naar elkaar te sturen”, vervolgt Jana. “Het ging aanvankeli­jk vooral over hockey. Ik heb Dennis zo terug naar de club gelokt om de jeugd te trainen. (lacht) Maar al snel ontdekten we dat we meer dan alleen ijshockey met elkaar gemeen hadden. We hadden allebei een moeilijke relatie achter de rug en ons vertrouwen was wat geschaad. ” Een maand na het eerste bericht van Dennis volgde een eerste date. Nu ja, het eerste afspraakje was niet meer dan een wandeling, waarop nog een derde persoon uitgenodig­d was: Nicola (11),

Dimitri Abeels

Nathalie Peeters

(31) uit Landen, medewerker dienst onderhoud Sint-Trudo Ziekenhuis

➜ Kinderen: Ferre (7), Fien (9), Domien (10) en Feye (13)

➜ Hoe hebben ze elkaar leren kennen? “We zijn in onze tienerjare­n nog een koppeltje geweest, maar daarna verloren we elkaar uit het oog”, vertelt het koppel. “Na 17 jaar kwamen we elkaar tegen en sloeg de vonk weer over.”

Jana’s zoontje uit een vorige relatie. “Ik zou nooit een relatie beginnen zonder toestemmin­g van Nicola, dus mocht hij meegaan. En het klikte tussen ons drieën. Dennis is heel spontaan, grappig en temperamen­tvol. Wel iets kalmer dan toen ik hem zes jaar geleden op de vingers tikte.” (lacht) “Jana is een power woman, maar ze is wel mijn teammanage­r niet meer”, grapt Dennis. “Nee, ze is heel liefdevol en we staan allebei vrij in het leven.”

Ten huize het pasgetrouw­de koppel is het uiteraard al ijshockey wat de klok slaat. Jana is afkomstig uit Tsjechië, waar ijshockey de populairst­e sport is. “Ik ben 20 jaar geleden naar België gekomen, maar ben hier pas in het ijshockey gerold toen Nicola op 5-jarige leeftijd bij Haskey begon te spelen. Hij is nu goalie en speelt in vier teams van Haskey. Dennis is intussen zijn coach en hij speelt zelf nog bij de eerste ploeg.”

En toeval of niet, op 21 januari, de dag van het huwelijk, lag Hasselt na een stevige sneeuwbui de dag eerder nog bezaaid met ijs.

(72) uit Zonhoven, gepensione­erd

(33) uit Veulen, werkzoeken­de

 ?? FOTO'S RR ?? Jana en Dennis leerden elkaar kennen op de ijsbaan. En toeval of niet: op de dag van hun huwelijk lag Hasselt ook bezaaid met een laagje ijs.
FOTO'S RR Jana en Dennis leerden elkaar kennen op de ijsbaan. En toeval of niet: op de dag van hun huwelijk lag Hasselt ook bezaaid met een laagje ijs.
 ?? ?? Jana en Dennis met zoon Nicola.
Jana en Dennis met zoon Nicola.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium