Het Belang van Limburg

Limburg United moet nog even wachten op ticket voor Elite Gold

In een sfeervolle, tot de nok gevulde Alverberg is Hubo Limburg United er niet in geslaagd om het ticket voor de Elite Gold al op zak te steken. Nieuwe kansen zijn er nog in Luik en Antwerpen, of als Leuven “Gestreden maar verloren”

- Raf Comans

De thuisploeg speelde niet onaardig, maar moest in de eindsprint toch het onderspit delven. “Het was een geweldige match voor het publiek maar niet voor ons als coaches”, stelden Westphalen en Gjergja. “De sfeer van een jaar of zes geleden is terug. En dat met een Belgisch project”, vulde Ray Westphalen aan.

Bij Limburg United ontbrak naast Vanderhoyd­onck, Lambot en Dammen nu ook topscorer Jonas Delalieux (kuit). Ook Oostende kwam zonder Djordjevic, Thurman, Buysse en Bratanovic gehandicap­t aan de opworp. De kustploeg opende langs Bleijenber­gh en Gillet (0-5). Limburg klampte aan via Desiron die een sterk eerste quarter speelde. Cale viel goed in, maar na 20-22 (13’) sprintten de bezoekers weg naar 24-32 (16’). United vocht terug tot 31-35, doch liet zich verdedigen­d drie keer op rij in de luren leggen met een verre pas: 34-41 (rust). “We laten Oostende op het einde van de eerste helft 6 punten op fast break scoren. Drie lay-ups. Dat is een gebrek aan focus. Als dat niet gebeurt, wordt het een heel andere wedstrijd”, aldus Westphalen.

Focus

De tweede helft geraakte maar traag op gang. Het afwerkings­percentage bleef aan beide kanten laag. Via Cale en een driepunter van De Zeeuw kwam de thuisploeg terug aansluiten: 39-41 (23’). Hammonds hing de bordjes voor het eerst gelijk en tekende daarna ook voor de korf van de voorsprong (26’ 47-45). De Zeeuw zette bij 52-49 de grootste Limburgse marge op het bord. Westphalen: “In het derde quarter speelden we agressieve­r en verdedigde­n we goed. Op het einde misten we een paar kansen, zowel in aanval als in defense.”

De Oostendse veer brak echter niet. Bleijenber­g boog om naar 52-56 (30’). United naderde nog tot op 1 punt maar Troisfonta­ines, Gillet en de absolute uitblinker Vince Bleijenber­g bezegelden het Limburgse lot. “In de slotminute­n krijgen we geen vat op hun 1-tegen-1-aanvallen. We zijn niet standvasti­g genoeg in defense. Offensief proberen we te veel vanop afstand te scoren in plaats van inside te gaan en de fout te zoeken”, besloot de coach van Limburg United.

QUARTERS: 15-20, 19-21 (34-41), 18-15 (52-56), 23-26.

HUBO LIMBURG UNITED: 28/62 shots (waarbij 10/26x3), 9/14 vrijworpen, 38 rebounds. DESIRON 11+5, DE ZEEUW 4+13, HAMMONDS 0+8, LEEMANS 2+0, STEIN 2+5, Cale 10+8, Lesuisse 2+0, Ceyssens 3+0, Dedroog 0+2.

OOSTENDE: 29/54 shots (waarbij 7/25x3), 17/23 vrijworpen, 26 rebounds.TYREE 14+0, VAN DER VUURST 0+6, BLEIJENBER­GH 7+14, BUYSSCHAER­T 4+2, GILLET 10+7, Barcello 2+2, Pintelon 0+2, Waleson 0+2, Troisfonta­ines 3+7.

Met 16 punten en efficiënti­e 15 speelde Yannick Desiron een heel degelijke wedstrijd. Toch moest ook hij toegeven dat Oostende een maatje te sterk was. “We hebben gestreden voor wat we waard waren”, aldus Desiron.

“Ik denk dat we vanavond voor een groot stuk tevreden mogen zijn over onze prestatie, vooral aanvallend”, klonk het bij de speler van Limburg United. “In verdedigin­g lieten we voor rust echter iets te veel steken vallen op korte tijd. Oostende kwam toen een aantal keren te gemakkelij­k tot scoren. Het was een fysieke wedstrijd langs beide kanten. We lieten ons niet zomaar aan de kant drummen. Als je kijkt naar de bijdrage van Wout Leemans, dan zijn er vandaag zeker positieve elementen. Hij werkt ook enorm hard op training.”

Toekomst

We moeten gewoon naar onszelf blijven kijken, los van de resultaten van Leuven. Donderdag wacht onze volgende opdracht in Luik. Waar mijn toekomst ligt, is nog niet duidelijk. Er is al een verkennend gesprek geweest, maar nog niks concreet.”

 ?? FOTO BELGA ?? Myles Cale en Breein Tyree vechten om de bal.
FOTO BELGA Myles Cale en Breein Tyree vechten om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium