Het Belang van Limburg

Winnen tegen Union en Antwerp is kampioen

-

Na de nederlaag tegen Club Brugge zag het er even slecht uit, maar Antwerp heeft nog steeds de beste papieren om kampioen te worden. Als het zondag Union klopt, is het zover. Maar ook Genk is nog steeds niet uitgeteld. Een overzicht van de verschille­nde scenario’s. Wanneer is Antwerp kampioen?

De Great Old ligt ondanks de nederlaag tegen Club in polepositi­on om de landstitel te veroveren. Dat kan zelfs op de volgende speeldag al. Indien Antwerp wint van Union, is het kampioen. De Brusselaar­s kunnen op de slotspeeld­ag dan wel nog op gelijke hoogte komen, maar kregen er net als Genk na de puntenhalv­ering een half punt bij, waardoor de titel bij een gelijke stand naar Antwerp gaat.

Wanneer is Union kampioen?

Om die reden is Union bij een zege tegen Antwerp nog geen kampioen. Dat kan pas op de slotspeeld­ag. De Brusselaar­s moeten komend weekend dan winnen van Antwerp. Ook bij een gelijkspel maakt Union nog kans op de titel, maar dan hebben ze hun lot niet meer in eigen handen. Het is dan afhankelij­k van wat Antwerp in de slotmatch doet tegen Genk.

Wanneer is Genk kampioen?

KRC Genk heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Dat maakt de opdracht van de Limburgers wel alleen maar simpeler: ze moeten zes op zes pakken om een eerste landstitel sinds 2019 te veroveren. Ze moeten daarbij wel rekenen op een gelijkspel tussen Antwerp en Union of een Brusselse overwinnin­g. In het geval van een gelijkspel nadert Genk tot op een punt van beide ploegen en kan het op de slotspeeld­ag nog naar de eerste plaats springen. Dan mag Union niet winnen van Club. In het geval van een zege van Union moet Genk rekenen dat de Bruggeling­en de drie punten pakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium