Het Belang van Limburg

“Op basis van welk beeld heeft VAR beslist om strafschop te herroepen?”

-

“We hebben een heel speciaal scenario nodig om nog kans te maken op de titel”, besefte Wouter Vrancken na het gelijkspel. De Genkse coach bewierookt­e de prestatie van zijn ploeg en zette vooral grote vraagteken­s achter de beslissing van de VAR om Genk een strafschop te ontnemen.

Niet voor de eerste keer deze play-offs voelde KRC Genk zich bekocht. Net zoals op Antwerp eisten ref én VAR een hoofdrol op. Scheidsrec­hter Lardot had op slag van rust de bal op de stip gelegd nadat Burgess op de rand van het strafschop­gebied de doorgebrok­en Paintsil had getorpedee­rd.

Maar VAR Jan Boterberg draaide die beslissing terug, omdat de overtredin­g buiten de grote rechthoek zou zijn begaan. “Ik vraag me af op basis van welke beelden hij die beslissing nam”, vroeg een ontgoochel­de Wouter Vrancken zich af. “Kan de VAR zwart op wit bewijzen dat de fout niet op de lijn van de rechthoek gebeurde?”

Titelkanse­n miniem

Natuurlijk dacht de coach terug aan het duel op Antwerp, toen een vrijschop een strafschop werd, omdat de fout van Sadick op Janssen op de lijn van de rechthoek zou zijn begaan. En had Vrancken zijn bedenkinge­n waarom Burgess geen rood, maar geel kreeg. “Niet alleen bij die fase, ik denk dat iedereen verwonderd was dat Burgess na deze match in de 97ste minuut nog op het veld stond”, zei de Truienaar, die de reactie kreeg, waar hij om had gevraagd na de slappe eerste helft op Union. Met Trésor, Arokodare én Sor had hij daarvoor op vers bloed gerekend, onder meer El Khannouss werd het slachtoffe­r. “Bilal zat in een mindere periode, maar dat is geen schande voor zo’n jonge speler. Ik vond ons heel sterk starten, na 20 minuten een beetje energie verliezen, maar daarna weer een sterke tweede helft spelen. Jammer genoeg bleven we steken op een gelijkspel, waardoor onze kansen op de titel heel klein zijn geworden. We hebben een heel speciaal scenario nodig.”

Geraerts ziet gemiste kans

Dat ligt anders voor Union, dat zijn lot in eigen handen houdt. Maar wel een zege op Antwerp nodig heeft om op de laatste speeldag niet op… een topprestat­ie van KRC Genk tegen Antwerp te zijn aangewezen. Antwerp is bovendien zondag al kampioen bij een thuiszege tegen Union.

“De sfeer zal fantastisc­h zijn, ik kijk er nu al naar uit”, reageerde Geraerts. “Het is jammer dat we na de sterke Genkse start onvoldoend­e scherp waren om in een sterk vervolg van de eerste helft onze kansen af te maken. Ook in een gesloten tweede helft kregen we nog mogelijkhe­den om de zege te pakken. Daarom voelt dit punt aan als een gemiste kans.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Wouter Vrancken.
FOTO DICK DEMEY Wouter Vrancken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium