Het Belang van Limburg

Trésor alleen recordhoud­er met 23 (!) assists

-

Mike Trésor schreef tegen Union geschieden­is. Met 23 assists is de aanvallend­e middenveld­er van KRC Genk nu alleen Belgisch recordhoud­er. “Jammer genoeg levert het maar één punt op.”

Minuut 13. Mike Trésor zet zich achter een vrije trap en dan weet je hoe laat het is. De assistenko­ning van de Jupiler Pro League zwiept het leer voor doel, Mark McKenzie buffelt staalhard binnen. Assist nummer 23 voor Trésor, die zo alleen Belgisch recordhoud­er wordt. Tot voor de wedstrijd deelde hij die titel nog met Genks clubicoon Branko Strupar, die blauwwit in het seizoen 1998-1999 met 22 assists op weg zette naar de allereerst­e landstitel. “Dit betekent wel iets”, glimlachte Trésor. “Ik ben er heel blij mee. Zeker ook omdat ik het team opnieuw heb kunnen helpen. Jammer genoeg levert het maar één punt op.”

Met dat punt schiet blauw-wit niet veel op in de titelstrij­d. “Klopt”, zuchtte Trésor, die nog eens op zijn geliefkoos­de positie achter de diepe spits mocht starten. “De teleurstel­ling is groot. We spelen een goede wedstrijd en verdienen het om te winnen. Mathematis­ch kan de titel nog, maar we hadden de drie punten vandaag echt nodig. We moeten de komende wedstrijde­n proberen het maximale eruit te halen en dan zien we wel wat de anderen doen.”

Trésor kreeg ook nog twee mooie kansen om iets aan de score te veranderen, maar zijn vrije trappen strandden in de muur. “Voor mij lag de bal helaas telkens iets te dicht bij het doel. De muur sprong hoog en er lag ook twee keer iemand achter zodat ik er niet onderdoor kon. Jammer.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Mike Trésor schotelde Mark McKenzie de 1-0 voor.
FOTO DICK DEMEY Mike Trésor schotelde Mark McKenzie de 1-0 voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium