Het Belang van Limburg

Wordt Kimani Poelmans (16) jongste laureate op ons gala?

- Geert Stienissen

Ze is de jongste genomineer­de voor ons gala van Provincial­e Voetballer van het Jaar, maar is de pas 16-jarige Kimani Poelmans ook de beste van 2A? “Ik ben de derde generatie van keepers in de familie én ben al blij dat ik geselectee­rd ben”, glundert de keepster van STVV C.

Kimani Poelmans is mogelijk de meest beloftevol­le jonge doelvrouw van de provincial­e reeksen. En toch dacht de 16jarige er vorig jaar nog over na om er de brui aan te geven. “Na vier jaar bij Gestel speelde ik vier seizoenen bij KRC Genk, maar ik voelde me tekortgeda­an bij die club. Ik kreeg nooit echt de kans die ik vond dat ik verdiende. Dan stop ik maar, zo spookte er door mijn hoofd. Uiteindeli­jk tekende ik bij STVV. Hier krijg ik de kans om door te groeien en om op termijn een zo hoog mogelijk niveau te halen.”

Blauwe haardos

De blauwe haren waarmee ze het seizoen aanvatte, waren dus geen erfenis van haar periode als Genkie? “Neen! Ik vond dat een leuke modetrend, maar het blauw verdween inmiddels uit de haardos. Vandaag kan je me enkel herkennen aan mijn keepershan­dschoenen. Die moeten van het merk Real zijn. Zonder die R op mijn handen zit het niet goed in mijn hoofd én pak ik ballen met minder vertrouwen.” De prestaties van Poelmans zijn opvallend. De keuze voor een plekje in doel is dat niet. Het zit in de familie, he”, vertelt ze. “Opa Bert verdedigde het doel van Schulen, mama Erika Kumpen keepte op een hoog niveau bij Herk en zelfs mijn oudere zus Kayoko stond ooit tussen de palen. Inmiddels staat ze als rechtsback voor mij in de defensie. We zijn dus een echte voetbalfam­ilie. Sport is ook persoonlij­k belangrijk. Ik koos de richting sportweten­schappen op de Hasseltse sportschoo­l om die reden.” Zal Poelmans vrijdag de trofee voor beste speelster in de lucht steken op ons gala? “Het leeft enorm, telkens een ploeggenot­e in het elftal van de maand staat. Ik vind het al cool dat ik bij de drie beste spelers ben en er bij mag zijn op het gala. Stiekem wil ik net als de anderen winnen.”

“Mijn blauwe haren? Ik vond het een leuke modetrend”

Kimani Poelmans Keepster STVV C

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium