Het Belang van Limburg

“1, 2 en 3, beter kan niet”

- ANTWERP PORT EPIC Stijn Joris

De Antwerp Port Epic mondde uit in een volledig Alpecin-Deceuninck-feestje. De troepen van de broers Roodhooft kleurden het volledige podium blauw. Hun roots liggen in de cross en dat speelden ze in een koers met 36 kilometer onverharde wegen perfect uit.

Dries De Bondt (31) haalde het, Timo Kielich (23) en Quinten Hermans (27) maakten de hattrick compleet.

In de finale van de Antwerp Port Epic bestond de helft van de kopgroep van zes uit renners van Alpecin-Deceuninck. Daar net achter Israel-Premier Tech, dat er met Jens Reynders en Tom Van Asbroeck alles aan deed om Giacomo Nizzolo weer voorin te brengen. De poulains van Christoph en Philip Roodhooft speelden hun overwicht perfect uit. In de slotkilome­ters viel Dries De Bondt eigenlijk aan om de winstkanse­n van Hermans en Kielich te verhogen. De twee Limburgers controleer­den de achtervolg­ing echter zo keurig dat De Bondt met zijn laatste krachten alleen naar de meet kon. Kielich en Hermans sprintten vervolgens vrij eenvoudig naar de tweede en derde plek.

Sukkelen op gravelstro­ken

“De laatste vijf kilometer waren eigenlijk de zwaarste van mijn carrière”, sprak een nog met modder besmeurde Dries De Bondt bij Sporza. “Ik was aan het sukkelen en aan het afzien. Ik moest op mezelf inpraten om niet op te geven. Als je blijft pushen, gun je de ploegmaats achter je de zege, ging er door mijn hoofd. Dat hebben ze ook bewezen door tweede en derde te worden. Christoph (Roodhooft, nvdr.) zat in mijn oor te schreeuwen dat ik niet mocht opgeven en dat hield me recht. Ik zag het vermogen dat ik trapte alsmaar slinken en gelukkig had ik in de laatste drie kilometer rugwind. Dat heeft mijn leven gered. Anders had ik het niet gehaald. Bedankt ploeg.”

De Bondt had het nochtans niet makkelijk. “De helft van die jongens hebben een crossverle­den en ik niet. Ik denk dat iedereen me heeft zien sukkelen op die gravelstro­ken. Ik moest na elke bocht meters goedmaken, maar hoe langer het duurde, hoe beter me dat afging. Zo begon ik erin te geloven dat ik ver kon komen.” Achter De Bondt spurtte Timo Kielich naar de tweede plek. Voor de Limburger al zijn derde podiumplek op een week tijd nadat hij eerder ook al derde werd in Circuit de Wallonie en de GP Vermarc. “We kwamen op het einde met dat groepje nog dicht bij Dries, maar hij had nog iets over. Als je met drie in de kopgroep zit en dan wint en ook nog eens het hele podium in beslag neemt, dan kan je spreken van een mooie dag”, glunderde Kielich.

Quinten Hermans hervatte in Antwerpen na drie weken zonder wedstrijd en mocht al mee op het podium. Meteen zijn beste resultaat van het jaar dat veel goeds doet vermoeden voor de komende weken en maanden. “Dit is super”, zei Hermans. “Met drie op het podium, dat gebeurt niet elke week. Met drie mee zijn is al mooi, als je dan ook nog één, twee en drie wordt… Beter kan niet.”

UITSLAG: 1. Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) 182,1 km in 4u12’44”, 2. Timo Kielich op 16”, 3. Quinten Hermans, 4. Florian Vermeersch, 5. Thomas Bonnet (Fra)

 ?? FOTO BELGA ?? Veel blauw op het podium in Antwerpen: Timo Kielich, Dries De Bondt en Quinten Hermans maakten er een teamondero­nsje van.
FOTO BELGA Veel blauw op het podium in Antwerpen: Timo Kielich, Dries De Bondt en Quinten Hermans maakten er een teamondero­nsje van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium