Het Belang van Limburg

Autoritair­e Merlier sprint naar zege in Duinkerke

Tim Merlier (30) heeft de zesde en laatste rit in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De Fransman Romain Grégoire (GroupamaFD­J) kroonde zich tot eindwinnaa­r.

-

Voor het aanvatten van de laatste vier ronden smolt alles samen. De sprintersp­loegen namen daarop over en zorgden ervoor dat een compact peloton de laatste ronde inging. Soudal-Quick-Step trok in de laatste anderhalve kilometer fors door, maar Tim Merlier zat niet in het wiel van zijn teamgenote­n.

Even leek het erop dat de Belgische kampioen het niet zou halen, maar als een duiveltje uit een doosje kwam het tricolore shirt er plots uit en haalde hij het toch nog nipt voor Erlend Blikra. De roze trui van Romain Grégoire werd niet bestookt in deze slotetappe en zo volgt de Fransman Philippe Gilbert op als eindlaurea­at. “Eindelijk kon ik, voor het eerst deze week, sprinten zoals ik wilde”, reageerde Tim Merlier na afloop. “In alle andere etappes zat er altijd wel iets tegen. Deze keer kon ik netjes mijn lijnen zelf uitzetten en het werk van de ploeg afmaken. Zij hebben me altijd in de kop van de groep kunnen houden en dat was nodig om mee te doen in de massasprin­t.”

“Het team leverde heel deze Vierdaagse van Duinkerke schitteren­d werk. Ik ben blij dat ik met deze zege iets kan teruggeven. De week afsluiten met een overwinnin­g doet deugd. Eindelijk die beloning voor de geleverde inspanning­en”, stelde Merlier. (mvh, sfj)

UITSLAG: 1. Tim Merlier (Bel/Soudal Quick-Step) in 3u56:38, 2. Erlend Blikra (Noo), 3. Cees Bol (Ned), 4. Olav Kooij (Ned), 5. Max Walscheid (Dui)

EINDSTAND: 1. Romain Grégoire (Fra/Groupama - FDJ) in 21u14:08, 2. Kasper Asgreen (Den) op 13”, 3. Cees Bol (Ned) 15”, 4. Olav Kooij (Ned) 17”, 5. Brent Van Moer (Bel) 20”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium