Het Belang van Limburg

Menten strandt in Keulen op een banddikte

- Freddy Vaes

Het scheelde maar een paar centimeter of Milan Menten had na winst in Le Samyn ook Rund um Köln gewonnen. De fotofinish was nodig om het kleine verschil tussen Danny Van Poppel en de Limburger te zien. Maar de winst bleek voor de Nederlande­r.

Milan Menten maakte op het einde nog deel uit van een select groepje van 15 renners. Daarbij zaten naast Menten nog drie renners van de Lotto-Dstnyploeg, Jasper De Buyst, Michael

Schwarzman­n en Mathijs Paaschens. Maar ook BORAhansgr­ohe was goed vertegenwo­ordigd met Danny Van Poppel, Nils Politt en Maximilian Schachmann. Het beloofde voor de overwinnin­g dus een strijd tussen Lotto en Bora te worden. En dat werd het ook. Van Poppel koos voor een vroege sprint en sloeg daarmee een gaatje op de verraste Menten die nog heel sterk terug en zelfs langszij kwam.

“Ik heb deze sprint verloren in de laatste bocht”, meende de Limburger. “Had ik daar dichter in het wiel gezeten van Van Poppel dan was de winst zeker voor mij. Jammer voor de ploeg. Die heeft heel hard voor mij gewerkt. Toch heb ik mezelf hier verbaasd dat ik na zo’n lastige wedstrijd nog zo sterk was op het einde.” Winnaar Danny van Poppel pakte zijn eerste zege van het seizoen. “Het duurde een hele tijd voordat ik zeker was dat ik de winnaar was”, gaf hij toe. “Ik jumpte aan de eindmeet, maar zag ook dat het voorwiel van Milan Menten wel heel dicht was. Uiteindeli­jk bleek ik na het bekijken van de fotofinish de eerste te zijn.” Menten keek ook al even vooruit naar zijn komende wedstrijde­n. “Ik trek nu naar de Boucles de la Mayenne en dan staat de Dauphiné op mijn programma.”

UITSLAG: 1. Danny van Poppel (Ned/Bora Hansgrohe) 201,1 km in 4u24:54, 2. Milan Menten, 3. Jasper De Buyst, 4. Mike Teunissen (Ned), 5. Robbe Ghys (Bel)

 ?? FOTO PHOTO MARC VAN HECKE ?? Milan Menten.
FOTO PHOTO MARC VAN HECKE Milan Menten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium