Het Belang van Limburg

Widar en Vervoort sterkste in Ronde van Vlaanderen

- Freddy Vaes

Twintig jaar na Voerenaar Erwin Roemans heeft nog eens een Limburger de Ronde van Vlaanderen voor juniores gewonnen. Die eer valt klasbak Jarno Widar uit Wellen te beurt. Hij reed zijn vijf medevlucht­ers één voor één uit het wiel. Ook bij de nieuweling­en was er Limburgse winst dankzij eerstejaar­snieuwelin­g Yasu Vervoort uit Maaseik.

De juniores kregen tijdens een wedstrijd over 115 km maar liefst tien hellingen en negen kasseistro­ken onder de wielen geschoven. Hellingen zijn voor Widar, die vorige week met de nationale ploeg op klimstage was in de Vogezen, niet meteen een probleem. Voor de kasseien van Parijs-Roubaix werd hij als lichtgewic­ht thuis gelaten, maar nu heeft hij bewezen dat ook dit voor hem geen probleem hoeft te zijn. Op 75 km van de streep was Widar mee met een elitegroep van zes renners. In die kopgroep gaf Widar de beste indruk. Hij probeerde meermaals weg te geraken. Uiteindeli­jk lukte dat tijdens de beklimming van de Wolvenberg op 6 km van de finish. Niels Driesen en Aless De Bock, nog twee Limburgse klasbakken, werden respectiev­elijk knap vierde en zesde.

Nieuweling­en

Eerstejaar­s Yasu Vervoort haalde het bij de nieuweling­en na een indrukwekk­ende solo van 15 km. De benjamins kregen vijf hellingen en evenveel kasseistro­ken te verwerken. Op de voorlaatst­e klim trok Yasu in de aanval. De rest heeft hem niet meer terug gezien. “Dit had ik zeker niet verwacht”, verraste Yasu na de aankomst. “Korte klimmen en kasseien zijn niet echt mijn ding. Maar je kan er wel het verschil maken als je de betere bent. Op de voorlaatst­e klim merkte ik dat de anderen er een beetje door zaten. Daarom heb ik het maar eens geprobeerd. En het is gelukt. Dit is al mijn zesde seizoensze­ge, maar uiteraard veruit de mooiste.”

Meisjes

Bij de meisjes juniores was er net geen podiumplaa­ts voor Fleur Moors. Ze maakte deel uit van een kopgroep van tien, trok van ver de sprint aan en werd vierde. “Uiteraard had ik graag op het podium gestaan. Maar hiermee ben ik ook heel tevreden. Het werd zoals verwacht een echte afvallings­race. En ik heb me ondanks een gestoorde voorbereid­ing toch goed kunnen handhaven.” Fleur worstelde wat met motivatiep­roblemen, vandaar dat ze pas een maand geleden de competitie hervatte. “Het werd me allemaal wat te veel waardoor een rustpauze noodzakeli­jk was.”

 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ?? Jarno Widar schreeuwt het uit bij zijn zege.
FOTO GEERT DE RYCKE Jarno Widar schreeuwt het uit bij zijn zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium