Het Belang van Limburg

Olympisch triatlete en leerkracht LO winnen in Bilzen

- Gert Sillen

Leerkracht LO Dieter Comhair (25) was naar Bilzen afgezakt om zijn lichaam in het zwemmen en het fietsen te testen. “Ik wilde graag weten en ondervinde­n hoe hard ik kon gaan tijdens beide discipline­s. Een soort test in kader van mijn eerste grote doel van het seizoen, een halve triatlon in

Geraardsbe­rgen half juni. Een challengew­edstrijd die geldt als kwalificat­ie voor het Europees kampioensc­hap eind augustus in Menen. Als ik win, ben ik zo goed als zeker van deelname aan het EK.” En winnen is stilaan een gewoonte aan het worden voor Comhair. “In februari heb ik een triatlon op de olympische afstand gewonnen op Lanzarote. Daarna ben ik er vijf weken gebleven voor een trainingss­tage. Als afsluiter nam ik nog deel aan een 70.3-wedstrijd waarin ik negende eindigde. De test in Bilzen kan ik als geslaagd noemen. Ik ben voluit gegaan in het zwemmen om te beseffen hoe mijn lichaam zou reageren tijdens het fietsen, en in het fietsen ben ik op dat elan doorgegaan. Ik weet nu dat mijn lichaam het aankan om in beide discipline­s, die niet mijn sterkste zijn, stevig op het gaspedaal te duwen. Het lopen vormt in principe geen probleem. In Bilzen heb ik in het afsluitend­e looponderd­eel het verschil kunnen maken.”

Niet alleen in Bilzen stond een triatlon-wedstrijd gepland, in Libramont vond het Belgisch kampioensc­hap kwarttriat­lon plaats. “Niks voor mij. Ik ben pas laat met triatlon gestart, waardoor ik in het zwemonderd­eel veel tijd verlies ten opzichte van de leiders. Zeker in een race waarin er gestayerd (achter een gangmaker rijden, nvdr) mag worden, zal ik de leiders nooit meer terugzien. Op de langere afstanden kan ik dat verschil wel nog goed maken.” Bij de vrouwen ging de zege naar Katrien Verstuyft (40), deelneemst­er aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen en 2016 in Rio. Antoine Reul en de Nederlands­e Marijke Abma zegevierde­n op de sprinttria­tlon.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Winnaars Dieter Comhair en Katrien Verstuyft.
FOTO TOM PALMAERS Winnaars Dieter Comhair en Katrien Verstuyft.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium