Het Belang van Limburg

SPORTTELEX

-

TENNIS - Sander Gillé en Joran

Vliegen plaatsten zich voor de kwartfinal­es van het dubbelspel op het ATP 250-toernooi in Lyon met een 7-6 (7/5) en 7-6 (7/3)-zege tegen de Zweed Goransson en de Japanner McLachlan. (b)

FUTSAL - In de derde ronde van de eindronde in interprovi­nciale ging

FALB Zutendaal met zware 0-4cijfers onderuit in de heenwedstr­ijd tegen Wemmel. (jotr) TAFELTENNI­S - PW Diest (Smirnov, Carvalho en Platonov) heeft na de landstitel, dit weekend, voor de vijfde keer op rij, ook de Beker van België veroverd, dankzij 4-1winst tegen de Castellino­ise. (frba) SQUASH - Nele Gilis (PSA-9) verloor in de finale van het Manchester Open (PSA World Tour Silver) met 11-9, 11-7, 5-11 en11-9 van de Egyptische Nour El Tayeb (PSA-3). (b)

BASKETBAL - In hun tweede voorbereid­ingswedstr­ijd op het EK (1525 juni in Israël en Slovenië) verloren de Belgian Cats in Zlatibor met 67-58 (rust: 42-25) van Servië. (b)

TENNIS - Daniil Medvedev (ATP 3) veroverde in het Masters 1.000toernoo­i in Rome zijn zijn 20ste ATP-titel. De Rus versloeg in de finale de Deen Holger Rune (ATP 7) in tweemaal 7-5. (b)

AM. FOOTBALL - Limburg Shotguns stuntte tegen regerend kampioen Amsterdam Crusaders: 2320, en doet zo een goede zaak in de strijd om de play-offs. (frba)

DARTS - Met een achtste finale was Dimitri Van den Bergh (PDC10) in Leicester de beste landgenoot in het twaalfde toernooi van het Players Championsh­ip. Hij verloor met 6-4 van de Engelsman Dave Chisnall (PDC-13). (b) WIELRENNEN - De Nederlands­e Demi Vollering (SD Worx) won zondag de slotetappe in de Ronde van Burgos voor vrouwen, een vierdaagse WorldTour-rittenkoer­s. Vollering snoepte in het algemene klassement nog de eindzege af van haar land- en ploeggenot­e Lorena Wiebes, die zaterdag in de sprint de ritzege pakte voor de Italiaanse Elisa Balsamo. (b)