Het Belang van Limburg

Limburg United met 9 punten bonus naar terugmatch

- Raf Comans

Hubo Limburg United kon tegen een erg gretig Luik pas in de slotminute­n het verschil maken. Een bonus van 9 punten én het thuisvoord­eel moeten dinsdag volstaan om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Luik en Limburg United waren aan elkaar gewaagd en om beurt liepen ze enkele punten uit. Ook na de rust (41-38) werd een paar keer haasje-over gedaan: 54-49, 54-59 en 67-61. Bij 74-73 (36’) nam Limburg United definitief de match in handen. De moegestred­en thuisploeg leed enkele balverliez­en, waarvan Cale en Stein profiteerd­en om een kleine bonus bij elkaar te schieten.

“Het was een heel moeilijke match”, blikte Leander Dedroog terug. “We vonden geen antwoord op hun zoneverded­iging. We lieten hen ook heel veel aanvallend­e rebounds pakken. Negen stuks in de eerste helft. Daardoor geraakten we niet in ons spel. Als je de rebound niet hebt, kan je niet lopen. In de tweede helft hadden we dat meer onder controle. Er werden ook veel fouten gefloten aan beide kanten. Daardoor was het een trage wedstrijd.”

Te plat

“We begonnen veel te zwak. Vooral in verdedigin­g”, legde LUcoach Raymond Westphalen de vinger op de wonde. “Ik snap dat je slechts 38 punten scoort tegen een zoneverded­iging en dat we naarons ritme zoeken. Maar 41 punten incasseren, kan ik niet aanvaarden. In de tweede helft deden we het een stuk beter, al slikten we telkens we even niet geconcentr­eerd waren gemakkelij­ke korven. Over het algemeen ben ik wel tevreden over de reactie van mijn team. Het is niet gemakkelij­k om je op te laden als je in de halve finales van de nationale play-offs uitgeschak­eld wordt. We moeten ambitieus zijn en elkaar blijven pushen.”

Focus

“We leiden bijna 28 minuten. Ik kan dus mijn spelers niets verwijten”, stelde coach Brad Greenberg van Luik. “Rodriguez valt al vroeg uit met 5 fouten en Nick Dragan (ex-Limburg United) was er niet bij vandaag. Dat deed pijn.”

Dedroog stroopte zijn mouwen al op: “Dinsdag gaan we gefocust moeten zijn. Dit is geen match van 40 minuten maar één van 80 minuten. We gaan thuis vanaf de eerste minuut de toon moeten zetten, zodat de Luikse hoop in het eerste quarter of bij de rust al de kop is ingedrukt.”

QUARTERS: 21-20, 20-18 (41-38), 21-21 (62-59), 17-29.

LUIK: VAN DEN EYNDE 4+8, JOHN JUNIOR 3+9, RODRIGUEZ 8+0, TUMBA 6+5, HAGINS 14+10, Lemaire 0+3, Bogaerts 2+0, Noterman 1+0, Cambo 3+3.

HUBO LIMBURG UNITED: CALE 2+17, DELALIEUX 0+8, DESIRON 6+6, LEEMANS 3+0, STEIN 11+12, Lesuisse 5+0, Lambot 0+0, Dedroog 0+0, Dammen 2+0, De Zeeuw 6+4, Hammonds 3+3.

 ?? FOTO PASM ?? Limburg United en Luik waren aan elkaar gewaagd.
FOTO PASM Limburg United en Luik waren aan elkaar gewaagd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium