Het Belang van Limburg

Sporting Hasselt smeert Hades forfaitned­erlaag aan

- Jeroen Fissette

Na een duidelijke 5-0-zege tegen de buren van Hades mag Sporting Hasselt zich opmaken voor de volgende ronde van de eindronde. De Hasselaren gaan nu in de trommel met Jong Cercle, Tubeke en Antwerp B.

De thuisploeg schoot als een pijl uit de startblokk­en en dat loonde meteen. Cuypers knalde Sporting nog voor de tiende minuut op voorsprong. Maar daar hielden ze het niet bij. “Zolang het 1-0 blijft, is het natuurlijk spannend. Maar we zijn onze kansen blijven creëren”, aldus Sporting-trainer Davy Sroka. “Ook voor onze supporters was het natuurlijk leuker dat er nog wat gescoord werd.”

Uitblinker Aka Etien

Hasselt had via een sterke Devon Maes het beste van het spel en was ook erg gevaarlijk maar de score halfweg bleef 1-0. “Hades kwam misschien wat heviger uit de kleedkamer maar dat konden we goed opvangen”, vertelt Sroka terwijl uitblinker Aka Etien instemmend knikt. “Wij willen elke match winnen. Onze coach geeft ons het vertrouwen. Ik ben heel tevreden dat ik in deze derby het verschil heb kunnen maken”, aldus Aka die vorige week door de supporters nog als speler van het seizoen werd verkozen. “Ik hoop dat ik vandaag met mijn prestatie getoond heb dat ik die prijs waard ben. Want ik apprecieer dat enorm. Zij gaven mij een cadeau, nu geef ik hen iets terug.”

“Eerlijk gespeeld”

Voor Hades-trainer Mirco Licata was het de wedstrijd te veel. “Wij willen altijd winnen. Maar na de 2-0 was het over. Als Aalst zou denken dat wij dit weggaven aan Hasselt dan moeten ze toch naar zichzelf kijken. Wij hebben in Aalst met zogezegd mindere spelers gespeeld. Hier op Sporting komen we op volle sterkte. Het verschil? Sporting kan scoren, Aalst niet. Wij hebben als club onze rol eerlijk gespeeld. Misschien moet de bond eens nadenken wat voor een constructi­e ze in elkaar zetten.”

SPORTING HASSELT: Vanmarseni­lle, Mombaerts, Maes (68’ Haenen), Maus, Kel Ofori, Aka, Huygen (60’ Tanriver), Kessels, Vandergeet­en, Willem Ofori (76’ Dassen), Cuypers.

RC HADES: Gijbels, Gueroui (74’ Verwimp), Claes (76’ Grobben), Bongiorno, Cinti, Leyssens, Celen (78’ Simone), Jacquemin, Vanratinge­n, Elens (33’ Kayan), Caubergs.

DOELPUNTEN: 8’ Cuypers 1-0, 52’ Kessels 2-0, 54’ Huygen 3-0, 57’ Vandergeet­en 4-0, 86’ Cuypers 5-0.

GELE KAARTEN: Cinti, Vanratinge­n, Tanriver. TOESCHOUWE­RS: 700.

SCHEIDSREC­HTER: Boogaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium