Het Belang van Limburg

Geneeskund­e UHasselt quizt in ‘De Campus Cup’ … tijdens de examens

- Nele Coune

De meesten van hen willen later graag chirurg worden, maar dan moeten ze nog heel wat jaren studeren. Dus waarom eerst niet even De Campus Cup winnen? Studenten Geneeskund­e aan de UHasselt Thibault, Camille, Xander en Marie nemen het op tegen het team Geschieden­is van UAntwerpen.

“Als je hoort dat je tegen studenten Geschieden­is moet quizzen, denk je wel even: ‘Oei, die gaan heel veel weten over heel uiteenlope­nde dingen.’ Het waren niet meteen tegenstand­ers die we zelf zouden uitkiezen”, vertelt Thibault Di Fiore. Maar hebben studenten Geneeskund­e geen gelijkaard­ige reputatie? “Zij dachten blijkbaar hetzelfde over ons.” (lacht)

Samen met zijn studiegeno­ten en vrienden Xander Verheyde (19) uit Genk en Marie Colson (20) uit Sint-Truiden had de 18-jarige Hasselaar al even zin om deel te nemen aan De Campus Cup. “Maar om te mogen meedoen, moesten we nog op zoek naar een tweede meisje. Dat werd de 1-jairge Camille Byloos uit Heusden-Zolder: ze zit in het eerste jaar - een jaartje lager dan de andere drie. “Een hele toffe: dankzij onze deelname zijn we vrienden geworden.”

Snijden

Eerste- of tweedejaar­s, alle vier hebben ze nog heel wat studiejare­n voor de boeg. “Onze bachelorop­leiding in Hasselt duurt drie jaar. Daarna moeten we voor onze master - ook drie jaar - naar een andere stad. En dan volgen nog de specialisa­ties. Dus ja, dat loopt wel even op. Ik wil later graag chirurg worden”, zegt Thibault. Of zoals zijn teamgenote Camille het verwoordde: “Wij willen later graag snijden.”

Veel tijd om zich voor te bereiden op De Campus Cup, had het viertal niet. “We hadden toen ook net examens, maar het was een fijn intermezzo. We deden puur mee voor de fun. En we hadden meteen geluk bij de eerste vraag, want die materie hadden we net de dag ervoor behandeld in de les.” (lacht)

→ ‘De Campus Cup’, VRT 1, maandag,

21.45 uur

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium