Het Belang van Limburg

Beyoncé en Jay-Z kopen duurste huis in Californië

- Tom Vets, Thierry Goeman

Ondanks een drukke wereldtour­nee heeft Beyoncé toch nog de tijd gevonden om een nieuw huis te kopen samen met haar man Jay-Z. Kostprijs van het stulpje? 186 miljoen euro, wat het meteen het duurste huis van Californië maakt.

Hun nieuwe knusse woning staat in Paradise Cove, een vooraansta­ande wijk in Malibu (Californië). Niet zo gek ver van Los Angeles. Het pand omvat een oppervlakt­e van ruim 2.700 vierkante meter. Ze hebben er ook nog eens acht hectare aan grond bij. Last van pottenkijk­ers zullen ze niet hebben want het immense domein is volledig afgesloten en beveiligd. Er is ook een helikopter­landingspl­aats.

Dat het muzikale powerkoppe­l niet op een cent meer of minder hoeft te kijken, was al langer bekend en blijkt nog eens uit het bedrag dat ze voor het pareltje hebben neergeteld. Met liefst 200 miljoen dollar, of 186 miljoen euro, hebben ze met voorsprong het duurste huis van de Amerikaans­e staat beet. Nooit eerder werd er een villa verkocht voor zo’n hoog bedrag. Al had het blijkbaar meer kunnen zijn. Na langdurige onderhande­lingen met Westsite Estate Agency, een immokantoo­r met geen villa onder de 30 miljoen dollar in de portefeuil­le, pingelden Beyoncé en Jay-Z liefst 95 miljoen dollar van de vraagprijs af.

Japanse architect

Tot voor kort was het huis eigendom van William Bell, een internatio­naal bekende kunstverza­melaar. Voor het ontwerp van zijn droomwonin­g schakelde hij toen de Japanse architect Tadao Ando in.

De gigantisch­e villa in L-vorm heeft alles wat een mens kan dromen. Van fitness tot zwembaden, een privé- en een gastengede­elte. De volledig betonnen constructi­e heeft grote open ruimtes, verbonden met betonnen gangen en kamerhoge glazen wanden. Foto’s van de binnenkant van het gebouw zijn schaars, aangezien het nooit op een verkoopsit­e heeft gestaan. Hoeveel slaapkamer­s er bijvoorbee­ld zijn, is geheim. Vanuit hun tuin heeft het koppel een adembeneme­nd zicht over de Stille Oceaan.

Last van de buren zullen ze alleszins niet hebben: de woningen liggen meer dan ver genoeg uit elkaar. Een van die buren is medeoprich­ter van WhatsApp Jan Koum, die er in 2021 een stulpje kocht van 87 miljoen dollar. Wanneer Beyoncé en Jay-Z verhuizen, staat nog niet vast. Wellicht zullen ze hun nieuwe optrekje eerst wel een nieuw likje verf willen geven. Laten geven, dus.

 ?? FOTO PAPGALORE / BACKGRID ?? Wat u niet ziet op de foto: het nieuwe stulpje ligt pal aan de Atlantisch­e oceaan.
FOTO PAPGALORE / BACKGRID Wat u niet ziet op de foto: het nieuwe stulpje ligt pal aan de Atlantisch­e oceaan.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium