Het Belang van Limburg

Arbeiders bedolven onder massa zand op parking Gasthuisbe­rg

- WERKEN Hannelore Smitz LEUVEN

Bij werken op de parking van het UZ Leuven campus Gasthuisbe­rg, zijn gisterenmi­ddag twee arbeiders bedolven geraakt onder een massa zand. Eén man kwam daarbij om het leven, een tweede raakte levensgeva­arlijk gewond.

Het incident gebeurde omstreeks 15 uur. Op de bouwwerf, op de plek waar vroeger een fietsensta­lling gevestigd was, bevonden drie arbeiders zich in een sleuf van zo’n zeven meter diep. Plots vond een grondverza­kking plaats en stortte een deel van de wand van die sleuf in. Er kwam een massa grond naar beneden “Eén arbeider kon nog net op tijd wegspringe­n. Maar twee anderen raakten onder de grond bedolven”, zegt politiewoo­rdvoerder Mathieu Caudron.

“De omstanders hebben uiteraard geprobeerd de twee mannen zo snel mogelijk onder de massa zand uit te halen. Al snel werd duidelijk dat voor één man alle hulp te laat kwam. Een 51-jarige man uit Zoutleeuw overleed ter plaatse, nog voor hij vanonder het zand kon worden gehaald. Een 63-jarige uit Heers kon wel vanonder het zand gehaald worden, maar raakte levensgeva­arlijk gewond. Door de berg zand die op hem terecht kwam, liep hij meerdere breuken en kneuzingen op, en mogelijk ook interne bloedingen. Hij verkeert nog in kritieke toestand.” De bouwwerf werd onmiddelli­jk stilgelegd. Op vraag van het parket van Leuven kwamen de arbeidsins­pectie en het arbeidsaud­itoraat ter plaatse. “Die moeten duidelijkh­eid brengen over hoe het ongeval juist kon gebeuren. Zolang niet zeker is dat er terug veilig gewerkt kan worden, blijft de werf afgesloten”, klinkt het.

 ?? FOTO HSB ?? Het ongeval gebeurde aan een werf ter hoogte van de parking van Gasthuisbe­rg
FOTO HSB Het ongeval gebeurde aan een werf ter hoogte van de parking van Gasthuisbe­rg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium