Het Belang van Limburg

Moeders maken pasta voor slachtoffe­rs overstromi­ng in Italië

- Chris Nelis

NATUURRAMP De moeders van La Maglia del Cuore van de Missione Cattolica in Genk maken pasta waarvan de opbrengst van de verkoop bestemd is voor de slachtoffe­rs van de overstromi­ngen in Italië. “We hebben in Verviers gezien hoe vernietige­nd dat was.”

Het is niet de eerste keer dat de vrouwen van La Maglia del Cuore voor het goede doel in de bres springen. Eerder haakten ze bloemen voor Kom op tegen Kanker en sprongen ze bij voor de slachtoffe­rs van de overstromi­ng in Verviers. “We willen graag op maatschapp­elijk vlak helpen”, zegt Rosaria Ciarlo van La Maglia del Cuore. “En dat kunnen we het best door te doen waar we erg goed in zijn. Zoals pasta maken. Die verkopen we in de Missione Cattolica. De opbrengst gaat integraal naar de slachtoffe­rs van de overstromi­ngen in Emilia Romagna.”

Meehelpen

De opbrengst van ‘Pasta del cuore’, zoals het project heet, gaat volgens de Italiaanse priester Gregorio Aiello naar Caritas Italiana. “Die organisati­e is plaatselij­k heel actief en kan dus het best inschatten waar de nood het hoogst is”, zegt hij. “Het allerbelan­grijkste is dat eerst al het water waar het niet moet zijn ook effectief weg is. We hebben in Verviers gezien hoe vernietige­nd overstromi­ngen kunnen zijn. De schade wordt pas zichtbaar als het water weer weg is. Maar we weten dat ook gas en elektricit­eit mee in de vernieling zijn gesleurd. De mensen moeten eten, maar dat is moeilijk als je over geen nutsvoorzi­eningen meer beschikt. Het is onze plicht om te helpen.”

Volgens Rosaria Ciarlo worden verschille­nde soorten pasta gemaakt. “We vragen 8 euro voor een halve kilo en 15 euro voor een kilo”, zegt Ciarlo. “Kopen kan vanaf woensdag 24 mei tussen 11 en 17 uur. Zolang de vraag er is, blijven we pasta maken. Mensen kunnen ook mee helpen pasta maken. Ze brengen dan best hun eigen pastamachi­ne mee.”

→ Voor meer info: 0497/86.02.82

werd opengebrok­en. Op het eerste gezicht is niets gestolen.

Zondag in de late namiddag is een inbraakpog­ing gemeld in de Kattestraa­t in Oostham. De daders probeerden een deur te forceren, maar kregen die niet open.

Dieven zijn binnengera­akt in een gebouw op de Industriew­eg. Alles werd doorzocht. Er is geld weg.

In de Oude-Hoevestraa­t in Vliermaal is woensdag rond 17.10 uur een woninginbr­aak ontdekt. De buit is nog onbekend.

Zaterdag rond 15.40 uur is op de Kerkveldwe­g in Vliermaal een inbraak vastgestel­d in een woning. De dieven namen juwelen en geld mee.

Op het Marterpad in Schoot hebben dieven proberen in te breken in een huis. Ze kregen het slot van de achterdeur kapot, maar de deur bleef dicht. De feiten werden zondag rond 17.30 uur bij de politie gemeld.

Gisterocht­end is bij de politie vandalisme op het terrein van de school De Step in de Salviastra­at gemeld. Er werden in het verlengde weekend twee bloembakke­n in brand gestoken.

In de Gerhagenst­raat is op de speelplaat­s van basisschoo­l De Letterberg graffiti gespoten op onder meer picknickta­fels en een bord. De feiten werden gisteren vastgestel­d.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Zo lang er vraag naar is, blijven de Italiaanse moeders van La Maglia del Cuore pasta maken.
FOTO CHRIS NELIS Zo lang er vraag naar is, blijven de Italiaanse moeders van La Maglia del Cuore pasta maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium