Het Belang van Limburg

Wordt broer van profvoetba­ller op z’n 46ste de oudste laureaat?

- Ben Saelmans

Zesenveert­ig (!) is hij intussen en daarmee kan de broer van profvoetba­ller Stef Peeters de oudste laureaat van ‘Provincial­e Voetballer van het Jaar’ worden. “Als ik in de krant kom, stuurt Stef me al plagend: ‘den ouwe’ heeft het weer gedaan”, lacht Opoeteren-middenveld­er Nick Peeters.

Met de kampioenst­itel met SSD Opoeteren in 4D heeft Nick Peeters al een eerste prijs van het seizoen binnen, maar de ervaren middenveld­er hoopt op meer.

“Het is de eerste keer dat ik in de top drie zit van jullie verkiezing”, zegt de 46-jarige Peeters. “Het is natuurlijk altijd fijn dat de trainers mijn spel appreciëre­n. Ik ben zeker niet meer van de jongsten, maar ben wel nog topfit. Ik heb in mijn hele voetballoo­pbaan slechts één zware blessure gehad. In mijn jonge jaren was ik flankspele­r en moest ik het vooral hebben van mijn snelheid en loopvermog­en. Nu is de explosivit­eit wat afgebot, maar het loopvermog­en is er nog steeds. Daarnaast heb ik mijn ervaring mee. Ik merk ook dat onze jonge gasten naar mij luisteren en dingen proberen op te pikken. In mijn jonge jaren durfde ik mij al eens serieus lastig te maken op het veld, maar dat is er wat uit. Ik zal altijd op een positieve manier proberen te coachen”, aldus Peeters, die dit seizoen als aanvallend­e middenveld­er vaak het verschil maakte voor de kampioen van 4D.

Gelijkenis­sen

“In de wedstrijde­n die we met ruime cijfers wonnen, heb ik zelden gescoord. Maar in de topwedstri­jden was ik wel goed voor enkele belangrijk­e goals. Of dat volstaat om straks te winnen, weet ik niet”, zegt de oudere broer van profvoetba­ller Stef Peeters (31, Eupen). “Uiteraard volgen we mekaars wedstrijde­n, maar we zijn er dit seizoen nog niet in geslaagd om live een wedstrijd van elkaar bij te wonen. Als ik al eens in de krant kom, dan durft Stef wel al eens grappend te sturen ‘den ouwe’ heeft het weer gedaan. Daar kan ik natuurlijk hartelijk om lachen, want we hebben echt een goede verstandho­uding. Of ik gelijkenis­sen zie in ons spel? Het is natuurlijk moeilijk te vergelijke­n. Ik moest het hebben van mijn snelheid, Stef heeft dan weer een uitstekend­e techniek. Hij heeft ook altijd veel meer geleefd voor voetbal dan ik. Qua karakter zie ik dan wel weer gelijkenis­sen. We willen altijd winnen en als het niet loopt, dan durven we ons al eens kwaad te maken.”

 ?? FOTO RR ?? Nick Peeters, met broer Stef: “Hij heeft altijd veel meer voor het voetbal geleefd dan ik.”
FOTO RR Nick Peeters, met broer Stef: “Hij heeft altijd veel meer voor het voetbal geleefd dan ik.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium