Het Belang van Limburg

Tristan Guisson teleurgest­eld na zilver op BK

- Kris Vanloo

Zondag werden de jeugdfinal­es van het BK jumping gesprongen. Voor aanvang van het BK waren er twee favorieten: Aurelia (19) en Tristan Guisson (20) uit Spalbeek. Uiteindeli­jk moesten ze vrede nemen met een tweede en vierde plaats.

Aurelia (No Limit vh Legitahof Z) en Tristan (Naturelle vh Legitahof Z) maakten hun favorieten­rol aanvankeli­jk waar op de paarden die hun ouders gefokt hebben. Na drie van de vier manches stond Tristan aan de leiding, zijn zus volgde op de tweede plaats. In de vierde en laatste ronde gebeurde het ondenkbare. Broer en zus lieten allebei een balk vallen. Tristan Guisson zakte naar de tweede plaats, Aurelia viel net van het podium.

Ze reageerden beiden sportief en feliciteer­den Jules Van Hoydonck, de nieuwe Belgische kampioen. “Het is Jules van harte gegund, maar voor mij is het zuur”, reageerde Aurelia. “Net geen medaille, dat moet nog even bezinken. Al ben ik ook blij. Het is mijn eerste jaar bij de young riders en vooraf had ik niet aan een medaille gedacht. Maar plots stond ik voor de laatste ronde boven alle verwachtin­gen op de tweede plaats.

Als je dan net geen medaille wint, baal je.”

“Die laatste oxer heb ik verkeerd aangereden. Mijn fout”, zuchtte Tristan. “Binnen enkele dagen ga ik tevreden terugblikk­en op mijn

BK, maar op het moment zelf is het teleurstel­lend. Ik win zilver, al verlies ik vooral goud.” Tristan Guisson won de voorbije jaren achtereenv­olgens zilver, goud en zilver op het BK. “Mijn zus heeft al drie gouden BK medailles, plus een zilveren en een bronzen. Mooi allemaal, al telt enkel het laatste resultaat. Ik denk dat we elkaar gaan troosten.”

Isabelle is de mama van Tristan en Aurelia, maar ze is tevens hun coach, de fokker van hun paarden en de sterke vrouw achter het Legitahof. “Toen we donderdag aan het BK begonnen, zouden we blij geweest zijn met dit resultaat. Nu is het een beetje sneu omdat ze allebei zo ver geraakt zijn. Dat is sport zeker?”

 ?? FOTO PETER VAN DEN BULCK ?? Tristan Guisson (links): “Ik win zilver, maar verlies toch vooral goud.”
FOTO PETER VAN DEN BULCK Tristan Guisson (links): “Ik win zilver, maar verlies toch vooral goud.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium