Het Belang van Limburg

Marnegrave: Luikenaar bij Limburg United

-

Welke lessen kunnen er getrokken worden uit de wedstrijd in Luik?

“Om te beginnen werd er in de eerste helft te weinig agressivit­eit getoond. We speelden veel te passief en er was onvoldoend­e druk op de bal. In de Elite Gold en ook in de playoffs, zowel tegen Charleroi als tegen Antwerp Giants, was er wel genoeg druk. Op die manier lieten we Luik toe om aan vertrouwen te winnen. Na de rust werden de taken beter uitgevoerd.”

Hoe kwam dat?

“Luik is geen makkelijke ploeg om tegen te spelen. Aanvallend hebben ze heel wat wapens. Verschille­nde

spelers hebben een groot scorend vermogen. We moesten veertig minuten opboksen tegen een zoneverded­iging. Dat is nooit gemakkelij­k. Maar naarmate de match vorderde, vonden we meer en meer de openingen waaruit we wisten te scoren. Aanvallend zit het eigenlijk best goed, want we scoorden 88 punten. Het is vooral verdedigen­d dat we meer bij de les moeten zijn vanaf het begin. Daarnaast lieten we Luik ook toe om 13 aanvallend­e rebounds te plukken. Tumba en Hagins profiteerd­en optimaal van de ruimte die ze kregen. Dat moet in de terugmatch een stuk beter.”

Als Luik uitgeschak­eld wordt, wacht in de volgende ronde hoogstwaar­schijnlijk Mechelen. Is hun parcours tegen Oostende vergelijkb­aar met dat van Limburg tegen Antwerpen?

“Het was alleszins net als bij ons een heel intense reeks van wedstrijde­n voor hen. Ze kregen ook met heel wat blessures af te rekenen. Daardoor moesten spelers als Mukubu en Loubry meer spelen dan anders. In Bergen leverden ze zondag alweer een prima prestatie. Als we allebei doorstoten, zijn dat twee interessan­te duels in de volgende ronde. Net als in de competitie zal het dan van details afhangen wie dan doorgaat.”

Met het vertrek van spelers als Matthias Bovy, Frits Hermans en Yannick Ravert zal de B-ploeg een stuk minder Limburgs kleuren volgend seizoen.

“Voor een stuk wordt het een new look B-ploeg, want we hebben in de voorbije periode heel wat spelers gerekrutee­rd. Er zitten trouwens nog twee versterkin­gen aan te komen. Toch blijven er met Siebe Bovy, Vanderhoyd­onck en De Mol toch nog verschille­nde Limburgse talenten in het team. We beogen een mix tussen meer ervaren spelers en heel jonge spelers die kunnen groeien naar een hoger niveau.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Assistent-coach Niels Marnegrave: “Aanvallend zit het goed, het is vooral verdedigen­d dat we sneller bij de les moeten zijn.”
FOTO SERGE MINTEN Assistent-coach Niels Marnegrave: “Aanvallend zit het goed, het is vooral verdedigen­d dat we sneller bij de les moeten zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium