Het Belang van Limburg

Bewoners woonzorgce­ntrum mogen zegje doen over aanleg van tuin

- Koen Luts

HET MEERLEHOF Woonzorgce­ntrum Het Meerlehof in Lummen heeft de eerste plannen klaar voor de buitenaanl­eg. Er komen een vijftigtal bomen en lussen met rolstoelvr­iendelijke paden. En de inwoners mogen nog hun zegje doen.

Stijn De Preter van studiebure­au Landmeeste­rs lichtte de plannen al toe aan een veertigtal belangstel­lenden. Ze hadden heel wat vragen én suggesties. “Bedoeling is om bewoners, familie, personeel, de Seniorenra­ad, buurtbewon­ers ... te betrekken bij dit project. Aan de voorzijde wordt het grasveld bijna volledig afgegraven tot op het niveau van het Café kaffee. Zo komt dat nieuwe plein bijna vlak te liggen ten opzichte van Het Meerlehof. De groene eilanden met bomen, 1.000 bloembolle­n, veldbloeme­n, wandelpade­n, banken, bijenhotel­s een petanquepl­ein nodigen uit voor een wandeling. Aan de westzijde komt een tweede belevingsz­one met een bank, een tweede petanquepl­ein, een luifel en een belevingst­uin met een kippenhok. Van daar kan je ook een boswandeli­ng maken op een slingerend rolstoelvr­iendelijk pad dat makkelijk toegankeli­jk is”, licht De Preter toe.

Vissen

In de toekomst worden er nog twee nieuwe blokken opgetrokke­n naast Het Meerlehof. “We voorzien looplijnen en wandelluss­en op en rond de hele site”, gaat De Preter verder. “Aan de zuidkant komen er 72 parkeerpla­atsen. Aan de servicefla­ts komen negen parkeerpla­atsen en voor het personeel en de bezoekers twee aparte fietsensta­llingen. We voorzien ook laadpunten voor elektrisch­e fietsen en auto’s. Een groot nadeel van Het Meerlehof is de ligging boven op de berg. Mensen raken moeilijk met een rolstoel in het centrum, maar we kunnen die heuvel niet afgraven. Een bochtrijk wandelpad aanleggen zodat de hellingsgr­aad kleiner wordt, lukt ook niet. Maar op de site zelf zorgen we wel dat alle plaatsen goed bereikbaar zijn.” Bewoner Marcel Steegmans grapt dat ze er wonen als kasteelher­en. “Maar zelf zou ik toch graag een vijvertje zien om te vissen, want wij hebben heel veel tijd.”

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? De plannen van de buitenaanl­eg van woonzorgce­ntrum Het Meerlehof met schepen Heidi Lamotte, directeur Hanne Scheymans en Stijn De Preter van studiebure­au Landmeeste­rs.
FOTO KOEN LUTS De plannen van de buitenaanl­eg van woonzorgce­ntrum Het Meerlehof met schepen Heidi Lamotte, directeur Hanne Scheymans en Stijn De Preter van studiebure­au Landmeeste­rs.
 ?? FOTO KLU ?? De belangstel­lenden hadden heel wat vragen én suggesties.
FOTO KLU De belangstel­lenden hadden heel wat vragen én suggesties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium