Het Belang van Limburg

Het sluitstuk van ‘Liefde voor muziek’ blikken de kandidaten terug op het avontuur dat ze samen beleefd hebben.

In Voor een laatste keer komen Jaap Reesema, Metejoor, Günther Neefs, DAAN, K3, Portland en Stef Bos samen om terug te blikken op hun (muzikale) hoogtepunt­en.

-

vergeten. “Als ik ze ooit nog eens kan overdoen, direct. Maar dan moet het ook wel met een toffe groep zijn.” En met iemand met wie hij kan gaan ‘borrelen’, weet Jaap. Joris van Rossem, de naam achter de man, was geëmotione­erd door de cover van Ze meent het door Portland. “Je hoort een nummer van jezelf in het Engels en je raakt meegezogen in dat feeërieke verhaal. Vanaf minuut één moest ik al tegen mijn tranen vechten.”

Band

“Op korte tijd is er een band gecreëerd die eigenlijk nooit zal weggaan”, zegt Günther Neefs. Volgens de zanger was de reis in Spanje wel meer dan ontspannen onder de zon. “Het is geen vijf dagen vakantie, het was wel van links naar rechts hollen voor allerlei zaken. Maar daar draait het hele programma natuurlijk om.” Neefs verraste stevig met zijn covers, zo stak hij onder meer Waterval van K3 in een swingband-jasje. “Ik wist meteen dat het daar perfect zou bij passen.”

“Ik vond het een super grappig en plezant avontuur”, zegt Daan. Hij reed zelf 1.418 kilometer richting het Spaanse landhuis waar de groep samen verbleef. Met goesting om te zingen. “Bij iedereen was het zo gemeend. We waren er niet om te acteren, maar wel om die nummers te brengen.” Met de mooiste bedoelinge­n op zoek naar de mooiste melodieën, zo besluit de zanger. Bijzonder moment was de cover van Günther Neefs van Victory. “Ik voelde me een beetje betrapt. Niemand heeft ooit gehoord hoe donker dat nummer

eigenlijk echt is, hij wel.”

Voor Portland, volgens de rest van de groep de ‘revelatie van het seizoen’, waren de maanden tussen de opnames van het programma en de uitzending bijzonder bewogen. Sarah besloot uiteindeli­jk de band te verlaten. “Ik ben blij dat we dit als duo hebben kunnen doen”, zegt Jente. “Ik kijk met heel veel warmte en liefde terug op die fantastisc­he week.” Vooral de cover van Ally Ally door Stef Bos zal hem bijblijven. “Ik heb er denk ik meer gehuild dan ooit in mijn hele leven. Het was een pijl recht door mijn hart.”

Grapjas

Stef Bos uitte zich als een van de grapjassen van de groep. “We hebben zo verschrikk­elijk hard gelachen met elkaar”, zegt hij. “Maar we hebben ook heel graag gezongen voor elkaar. Het was niet gewoon optreden, het was echt een cadeautje geven aan elkaar.” Zelf gaf hij een overweldig­end cadeau aan onder meer Portland, maar uiteindeli­jk ook aan de hele groep. “Als afsluiter heb ik een nummer geschreven over onze reis.” In de laatste aflevering is te zien hoe de andere artiesten het nummer voor het eerst te horen krijgen. Een samenvatte­nde strofe uit de gloednieuw­e song: “Hoe anders ook op elk gebied, ons bindt de liefde voor muziek.”

→ Liefde voor Muziek op dinsdag 23 mei om 20.35 uur bij VTM en

ook op VTM GO.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium