Het Belang van Limburg

Tectum gooit anker uit tot achter Brussel

De Limburgse dakenspeci­alist en verdeler van dakmateria­len Tectum Group heeft met de overname van collega DSB uit Woutersbra­kel een dikke vis gevangen. Daarmee komt de WaalsBraba­ntse markt voor Tectum binnen handbereik.

- GENK/WOUTERSBRA­KEL Dominiek Claes

Derbigum Services Belgium (DSB) is een naam als een klok in de wereld van de daken. Dat heeft te maken met producent van premium bitumineuz­e dakmembran­en Derbigum in Perwez (bij Brussel). Derbigum Services Belgium uit Woutersbra­kel, destijds bekend als Asphalis, is op zijn beurt de aannemersa­ctiviteit die daarbij hoorde. Beide bedrijven behoorden tot voor kort tot de groep Imperbel.

Blinde vlek

Tectum Group heeft nu het dakaanneme­rsbedrijf DSB weten losweken van Imperbel. De prijs is niet bekendgema­akt. “WaalsBraba­nt en eigenlijk een groot deel van Wallonië was tot nog toe een blinde vlek voor onze renovatie-activiteit­en”, legt Rudy Evens, CEO van Tectum Group, uit. “Met de overname komt deze regio achter Brussel binnen handbereik. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij als familiebed­rijf met Limburgse roots het aannemersb­edrijf DSB van Imperbel kunnen overnemen. Na de overname van Six Dak & Gevel uit Izegem eind vorig jaar is het opnieuw een strategisc­he versterkin­g in expertise en landelijke spreiding.” De merknaam Derbigum Services Belgium zal in de nabije toekomst veranderen naar ‘DSB by Tectum’.

Er is nog een bijkomende reden voor de overname van DSB. “En dat heeft te maken met het belang van renovatie en vernieuwbo­uw”, zegt Yves Biesmans, mede-eigenaar en co-afgevaardi­gd bestuurder van Tectum Group. “Het aantal nieuwbouwp­rojecten loopt terug, de vraag naar renovatie daarentege­n stijgt bij ons al geruime tijd. Hier willen we graag verder op inzetten. Wij willen daarbij een sterke partner zijn over héél België, met experten-dakwerkers die werken kunnen uitvoeren in hun eigen regio.”

Tectum Group wil nog een stap verder gaan. “De vraag naar duurzame oplossinge­n, ook in daksysteme­n, zal in de toekomst enkel maar toenemen”, legt Rudy Evens uit. “We onderzoeke­n niet enkel het hergebruik van sloopmater­ialen bij renovatie, maar ontwikkele­n ook circulaire daksysteme­n en dakopbouwe­n in functie van toekomstig hergebruik. In januari van dit jaar lanceerden we het eerste volledig circulair platdaksys­teem ter wereld, het BossCover Circular System, dat we ondertusse­n internatio­naal verkopen.”

Topspecial­isten

Tectum Group beschikt nu over een omvangrijk­e ploeg van 192 dakdekkers-specialist­en, die werken vanuit de verschille­nde vestiginge­n over heel het land. Met de overname van DSB komen er 50 extra collega-dakdekkers bij, en nog eens 10 bedienden (zoals projectlei­ders). “Wij zijn heel blij met de komst van deze mensen”, benadrukt Yves Biesmans. “Want zij zijn immers topspecial­isten in het plaatsen van de befaamde Derbigum-waterdicht­ing.”

De hele groep Tectum, ook actief in Nederland en Polen, telt meer dan 550 medewerker­s en haalde in 2022 een groepsomze­t van meer dan 220 miljoen euro. De groep werd in 2021 door Het Belang van Limburg en Made in Limburg nog uitgeroepe­n tot ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’.

 ?? FOTO RR ?? De CEO’s Rudy Evens van Tectum Group (links) en Grégoire Morel van Imperbel beklinken de deal.
FOTO RR De CEO’s Rudy Evens van Tectum Group (links) en Grégoire Morel van Imperbel beklinken de deal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium