Het Belang van Limburg

Jos voert drie dagen lang actie tegen trage beleid in Wellen

Drie dagen lang gaat Jos De Block (70) uit Wellen betogen in zijn eigen dorp tegen het ‘trage beleid’. Zijn spandoek ligt al klaar, donderdag begint hij aan zijn actie voor het gemeentehu­is.

- Toon Royackers

Het gaat om de eerste officiële betoging ooit in Wellen. “Dat blijkt toch uit mijn navraag”, zegt Jos De Block, die in Ulbeek woont. Ooit kwam hij op voor de oppositiep­artij N-VA. “Maar deze betoging staat daar helemaal los van”, benadrukt hij. “Ik doe dit helemaal alleen. Ik ben 70 jaar geworden en ik ga dus ook niet opkomen bij de verkiezing­en volgend jaar. Maar ik wil wel even mijn ongenoegen bekendmake­n. Vandaar dat ik een officiele aanvraag heb ingediend om te mogen betogen. Helemaal in mijn eentje, weliswaar. Maar het zal zeker opvallen.”

Verborgen agenda

Maar waartegen wil De Block betogen? “Het gaat hier zo ontzettend traag”, zucht hij. “Neem nu de fusie. Bijna alle gemeenten rondom ons hebben al beslist. Wij hebben er anderhalf jaar over gedaan om gewoon een referendum te organisere­n. Ik zie daar een verborgen agenda in: men wil de fusie gewoon voorkomen. Zo zijn er nog wel voorbeelde­n te noemen.”

Alleen

Als zeventiger betoogt Jos naar eigen zeggen niet meer voor zichzelf, maar wel voor de toekomstig­e generaties Wellenaren. “Of mensen mogen mee betogen? Supporters zijn zeker welkom. Ik zal ze graag een pamflet overhandig­en, maar ik heb wel maar een eenmansbet­oging aangevraag­d. Op mijn spandoek staat ‘brokkenrij­ders’, een ludieke verwijzing naar de ‘bokkenrijd­ers’, de bijnaam van de Wellenaren.” Donderdag staat Jos van 11 tot 12 uur voor het gemeentehu­is, vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur voor de Lidl, en zaterdag van 10.30 tot 11.15 uur haalt hij zijn spandoek een laatste keer boven tegenover het gemeentehu­is.

“Supporters zijn zeker welkom. Ik zal ze graag een pamflet overhandig­en, maar ik heb wel maar een eenmansbet­oging

aangevraag­d”

Jos De Block

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Jos is helemaal klaar voor zijn betoging. “Het gaat hier in Wellen zo ontzettend traag.”
FOTO TOON ROYACKERS Jos is helemaal klaar voor zijn betoging. “Het gaat hier in Wellen zo ontzettend traag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium