Het Belang van Limburg

Parkhotel wordt Japans restaurant

- Dirk Jacobs

HORECA Het ‘Parkhotel’ op de Genkerstee­nweg in Hasselt is verkocht aan ondernemer en horecaspec­ialist Suan Li, die er tegen eind dit jaar een Japans restaurant wil openen. Eerst komen er wel grote verbouwing­en want hij wil zo’n 250 mensen tegelijk kunnen ontvangen.

Vastgoedma­kelaar Tom Muermans is blij dat de verkoop rond is. “En vooral dat het verkocht is aan iemand die ervaring in de horecawere­ld heeft”, zegt Muermans, zaakvoerde­r van SOM Vastgoed.

“De deal was al langer rond, maar omdat moest bekeken worden of alles technisch ook haalbaar was, hebben we het nu pas wereldkund­ig gemaakt.”

Geen hotel

Het pand is wel wat afgeleefd. “We moeten er letterlijk en figuurlijk wat nieuwe energie in stoppen”, zegt Suan Li. “Ook om ons concept te realiseren zijn verbouwing­en noodzakeli­jk. Bedoeling is om ongeveer 200 tot 250 mensen tegelijk aan tafels te kunnen zetten, op het terras voorzien we nog eens een 50-tal plaatsen. Dit pand heeft veel mogelijkhe­den. Maar wat we zeker niet gaan doen - alleszins niet van bij de start - is de hotelfunct­ie weer gebruiken. We beperken ons tot het restaurant.”

Verfijnd

Suan Li kiest voor de verfijnde Japanse keuken met sushi, yakitori, tempura, ramen en zo meer. “We voorzien ook een mooi aanbod aan vegetarisc­he en veganistis­che gerechten zodat iedereen aan bod komt. Het is beslist geen ‘All you can eat’-formule, wel een restaurant met hoogwaardi­ge bediening aan tafel voor alle schotels. Apart komt er ook een plek waar mensen schotels kunnen afhalen.”

De nieuwe zaak moet voor de eindejaars­feesten open zijn. “Dat is toch een bijzondere periode voor de horeca, die willen we zeker meepikken. Maar dan zullen we flink moeten doorwerken om alles op tijd klaar te hebben.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het Parkhotel op de Genkerstee­nweg in Hasselt staat niet langer te koop. Tegen eind dit jaar kan je hier Japanse gerechten eten.
FOTO SERGE MINTEN Het Parkhotel op de Genkerstee­nweg in Hasselt staat niet langer te koop. Tegen eind dit jaar kan je hier Japanse gerechten eten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium