Het Belang van Limburg

Remco Evenepoel mag weer trainen en bijt van zich af

Remco Evenepoel heeft voor het eerst van zich laten horen sinds zijn exit in de Giro. De wereldkamp­ioen laat op sociale media weten dat hij weer mag trainen en reageert op de felle kritiek uit Italië. “Valse en negatieve commentare­n zijn moeilijk te aanva

-

“Het is moeilijk om te beslissen waar ik moet beginnen”, opent Evenepoel zijn post op Instagram. “Maar laten we starten met het positieve. Na de controles en medische onderzoeke­n van vandaag heb ik groen licht gekregen om weer te trainen en na te denken over nieuwe doelen. Ik moet in de eerste plaats mijn vrouw en ouders bedanken voor de steun. Ook mijn naaste familieled­en en vrienden hebben me goed en veel gesteund. Nog mensen om te bedanken: mijn teamgenote­n en de stafleden van SoudalQuic­k-Step.”

Zijn opgave in de Giro noemt hij “zeker één van de zwaarste tegenslage­n” in zijn carrière. “De wedstrijd verlaten met het coronaviru­s was een zeer abrupt einde van wat een mooi verhaal had kunnen worden. Zes maanden van volledige voorbereid­ing, alleen voor deze race. Opoffering­en, lange dagen in de regen, lange periodes weg van huis. Alles ging volgens plan, maar zo gaat sport nu eenmaal. Ups-and-downs horen erbij en kan ik accepteren.”

Schrik om te verliezen

En dan moest hij nog iets kwijt, vooral doelend op het artikel in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport waarin hem onder meer een gebrek aan respect werd verweten en de Italianen insinueerd­en dat Evenepoel schrik had om te verliezen. “Wat moeilijk te aanvaarden is, zijn al de valse en negatieve commentare­n. Ik ben niet het type dat zich verstopt of bang is om te verliezen. Dus dit is voor degenen die dat denken. De laatste dagen waren emotioneel erg zwaar door die commentare­n. Maar ik zal die momenten meenemen op de fiets, me voorbereid­en op mijn volgende doelen en wedstrijde­n.”

“Ik wil iedereen vragen om te onthouden dat ik geen robot ben, maar ook een normaal mens, echtgenoot, zoon, teamgenoot, met normale gevoelens”, sluit de wereldkamp­ioen af. “Ik voel me klaar om er een mooi tweede deel van dit tot nu toe al mooie seizoen van te maken. See you soon.” Waar en wanneer Evenepoel weer in koers komt, is nog niet duidelijk.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium