Het Belang van Limburg

Konaté op radar KV Mechelen, ook Okazaki en Teixeira vertrekken

STVV gaat deze zomer met de grove borstel door de kern. Intussen is duidelijk dat niemand die einde contract is nog een nieuw voorstel moet verwachten. Ook Jorge Teixeira (36) en Shinji Okazaki (37) niet. Mory Konaté (29) kan rekenen op de interesse van K

- Gunter Schoofs

Begin dit jaar schreven we al dat STVV deze zomer meer dan een elftal aan spelers ziet vertrekken door aflopende contracten. Als we al twijfelden of er met sommige jongens toch nog gepraat zou worden, dan hoorde Mory Konaté daar zeker bij. De 29-jarige middenveld­er streek in 2019 neer op Stayen en had zich vooral sinds de komst van Bernd Hollerbach in de zomer van 2021 ontpopt tot sterkhoude­r. Maar intussen is het zeker: STVV zal Konaté geen nieuw voorstel doen. Ook al omdat de speler tijdens het seizoen meermaals aangaf dat het verhaal voor hem in Sint-Truiden op is. Hij blijft bij die beslissing. Hoewel de 1m91 grote Guineese internatio­nal (5 caps) de deur op Stayen achter zich dichttrekt, zien we hem mogelijk ook volgend seizoen nog op de Belgische velden. Zo polste KV Mechelen bij de makelaar van Konaté naar de voorwaarde­n om hem in te lijven. Naast een doelpunten­maker is een nieuwe defensieve middenveld­er immers een toppriorit­eit voor Malinwa. De komst van een extra centrale pion is broodnodig omdat Birger Verstraete terugkeert naar moederclub Antwerp.

Exit Okazaki en Teixeira

STVV en nieuwe coach Thorsten Fink hebben een duidelijke afspraak. Nu er een schoonmaak in de kern nodig is, zal die heel grondig gebeuren. Van de spelers die einde contract zijn, moet niemand nog een nieuw voorstel verwachten. Ook ervaren rotten Shinji Okazaki en Jorge Teixeira niet, hoewel het duo de deur voor een verlengd verblijf altijd op een kier hield. STVV overlegt intussen druk en legt contacten met makelaars om nieuwe spelers aan te trekken. De tijd dringt stilaan, want over iets meer dan twee weken verzamelt de kern voor de start van de voorbereid­ing.

 ?? FOTO'S ISOSPORT/BELGA/JG ??
FOTO'S ISOSPORT/BELGA/JG
 ?? ?? Konaté blijft mogelijk in België. Voor Teixeira (36) en Okazaki (37) zou het einde carrière kunnen zijn.
Konaté blijft mogelijk in België. Voor Teixeira (36) en Okazaki (37) zou het einde carrière kunnen zijn.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium