Het Belang van Limburg

Oude school Herderen opnieuw te koop

-

De voormalige school in de Tolstraat in Herderen staat opnieuw te koop. Eigenaar NV Vastma uit Horebeke heeft ze in de etalage gezet. Voor 525.000 euro wordt de site van de hand gedaan.

Projectont­wikkelaar NV Vastma kocht het oude schoolgebo­uw enkele jaren geleden voor 390.000 euro. Tot dan was de site deels eigendom van de gemeente en deels van het bisdom Hasselt. Vastma nam meteen een gerenommee­rde ontwerper onder de arm: bureau Lens°Ass uit Hasselt. Niet veel later bekwam Vastma een omgevingsv­ergunning voor de verbouwing en renovatie van het voormalige klooster, gemeentehu­is en schoolcomp­lex tot twaalf woningen, twee tuinbergin­gen en een fietsensta­lling, met de nodige parkeerpla­atsen op de vroegere speelplaat­s. Die vergunning werd inmiddels verlengd tot december 2024.

“Door de coronapand­emie en de aansluiten­de economisch­e crisis werd het project on hold gezet. Zelf zijn we geen ondernemin­g die bouwwerken van a tot z realiseert, maar een immobedrij­f dat sites met een hoge potentie opkoopt en weer verkoopt met de nodige vergunning­en. De school in Herderen is er zo eentje. Het is voor eventuele investeerd­ers een erg interessan­t project. Verhouding­sgewijs is de vraagprijs van 525.000 euro beslist een buitenkans: het gaat om twaalf wooneenhed­en met elk een eigen tuintje en parkeergel­egenheid”, zegt André Vanderstra­eten van Vastma. Het schoolgebo­uw aan de straatzijd­e, dat dateert van 1899, is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed tot beschermin­g van stads- en dorpsgezic­hten. De overige gebouwen zijn niet opgenomen in de inventaris, al dateren het klooster en het gemeentehu­is ook uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Ze staan leeg sinds september 2016.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium